'N BALLON, 'N BALLON 'N BALONNETJE...

Je kunt op alle onderstaande foto's klikken voor een grote versie!

 

 

  

Klik op deze foto voor een grote versie!Een ballonnetje dat waait in de wind, aan een draadje, naar de zon. Een zo'n lekker dikke mooie rooie luchtballon.. (Toon Hermans) Maar deze is groen natuurlijk! In de Achterhoek waren we er al aan gewend geraakt. Toch heeft het elke keer iets bijzonders. Het is vliegen zonder veel geluid. Af en toe het karakteristieke geluid van de gasvlamstraal en dan een tijdje weer niks. Onze geiten denken er trouwens anders over. Die raken volledig in paniek als er zo'n ding laag over vliegt. Laatst liep de hele kudde zowat in de sloot. Totale stress. Deze ballon heeft een klein mandje, er staan drie volwassenen en  rechts een jongen met een fel groen petje.

Als je hiernaast rechts op het kleine knopje klikt, kun jeKlik op dit knopje dat kun je de passagiers wat beter zien! het wat beter zien. Het is een beetje wazig, maar toch leuk. >>>

 

Klik op deze foto voor een grote versie!

ZOEKEN naar een geschikte landsplaats. Dat is nog een behoorlijk precisiewerkje. Het weiland recht voor had gekund. Maar daar omheen staan verschillende stukken land vol mas. Daar landen betekent schade aanrichten en dat gaat in de papieren lopen dus doen ze dat niet graag. Ook deze keer niet. Qua belichting op de ballon word ik overigens prima geholpen door de ondergaande zon achter mij. Een mooiere belichting kan ik mij eigenlijk niet wensen. Ook mooi zijn de pastelkleuren vlak boven de horizon. Dat zie je alleen op een zwoele zomeravond.

 

 

 

Klik op deze foto voor een grote versie!LANDING. Ze landen nu. Er is tussen het mais een strook met alleen gras en met een laatste stoot gas wordt de ballon keurig neergezet. Dat is nog een behoorlijk steekvlammetje. Kijk maar eens op de uitvergroting, daar kun het beter bekijken. Nu kijkt de de reisleider vermoedelijk nog eens goed om zich heen. Verdorie, de weg is nog een behoorlijk eind hier vandaan. Dat wordt zo meteen nog een flink eind zeulen en slepen met al die spullen. Hij besluit dus weer op te trekken. Helpers weg, 2e ronde!

 

 

 

Klik op deze foto voor een grote versie!

OVER HELPERS GESPROKEN,  Daar heb je ze. Ze verschijnen op vrijwel hetzelfde moment van weer opstijgen van de ballon. Deze keer zijn het de mannen van www. balloncentrum.nl. plus een grote stoet auto's met familieleden en bekenden van de gasten aan boord.

De man ziet mij foto's maken en draait zijn  raampje open. "Of ze hiervandaan bij die boerderijen aan de overkant kunne komen." "Jawel" zeg ik "Recht door, aan het eind van weg (T-splitsing)  links af." Er is in de auto contact met de ballon en de reis wordt nog even voorgezet.

 

Klik op deze foto voor een grote versie!

OLDETRIJNE. Uiteindelijk landen ze definitief aan de kerkhofslaan in Oldetrijne. De panoramafoto geeft een indruk van de werkelijke afstand. Het speldeknopje is de NoordNed ballon. Deze had ik nog niet eerder gezien trouwens. Dit exemplaar komt uit Joure. Kosten? Een uurtje vliegen voor 150 Euro per persoon.

Zo'n vluchtje schijnt trouwens niet koud te zijn. Je voelt geen wind. Logisch! Je gaat natuurlijk net zo hard als de wind. Enfin, nog meer gejuich en andere reclameteksten op hun site.  www.balloncentrum.nl

Klik op deze foto voor een grote versie!

HIERNAAST zie je het moment van de tweede en definitieve landing in Oldetrijne. Ik schat de plek ongeveer een kilometer hier vandaan. Opvallend was dat de ballon een lange tijd gevuld aan de grond bleef staan. Meestal zijn deze gevaarten in no time weg. Tijd is geld

 

 

 

 

 

Klik op deze foto voor een grote versie!

EEN BEETJE SCHEEF. Zo heeft hij misschien wel een uur gestaan. Misschien werd er ter plekke een feest gehouden, waarbij er passend achtergrondje noodzakelijk was.

 

 

 

 

 

 

 

Lees alles!

 


Copyright 2005 - 2016 Hank Dussen Productions, Oldelamer.