BIJNA WINTER IN OLDELAMER!

Klik op alle onderstaande foto's voor een vergroting!

 

 

  

Klik op deze foto voor n van de mooiste foto's van Hank!

ZONDAGMORGEN 18 december 2005. Het is weer helemaal raak! De gratis 24 uurs bioscoop van moeder natuur blijkt zichzelf weer te overtreffen. Een ng sprekender voorbeeld van 'morgenstond heeft goud in de mond' bestaat er volgens mij niet. Het heeft licht gevroren, het is kraakhelder en het duurt nog een paar dagen voor de winter officieel begint. Een vuurbal stijgt op achter een boerderij in de verte. Het is ongeveer kwart voor negen. Dit goudkleu-rige moment duurt een paar minuten.

Achter alle foto's op deze pagina zit een groter exemplaar verborgen. Dan kun je de impact wat beter op je zintuigen laten inwerken. Dus op de foto klikken en genieten alsof je er zelf bij was.

Klik op de foto voor een uitzoomde versie!

 INDERDAAD het was best vroeg voor de zondagochtend, maar zeker de moeite waard. Je hoopt vooraf dat je natuurlijk wat mooie plaatjes gaat schieten, maar dat dat ze zo fraai blijken uit te vallen, had ik niet vooraf kunnen bevroeden.

Met name de panorama foto lijkt wel een schilderij. Toch is het moment een gelukje. Immers waren de wolken op dat moment al honderd meter meer naar links geschoven, dan zie je mooi niks! De geeloranje kleur van de gloed past mooi bij de kleurstelling van de paginabalken van de website.

 

 

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!

MARKANT HOEKHUIS.  bebouwde kom van Oldelamer. De voordeur zit aan de Hoofdweg de zijdeur in aan de Hogeweg. Voor de vergrote versie, die dateert uit het najaar, moet je op de foto klikken. Het is een heel apart huis.

Ik zal de bewoners nog eens vragen, hoe het allemaal precies zit. De voordeur lijkt er later ingezet. Er staat trouwens een levensgrote beer in de tuin. In 2004 ge-maakt van een tweemeter hoge boom-stam door een boomzaag kunstenaar. Best leuk, en het bespaart je een giga wortel-er-uit-haal klus.

 

 

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!

DOORKIJKJE van een winters Oldelamer, met rechts, door de bomen heen, het kerkje. De mooie beukhaag is nu bruin. Ik ben naar de overkant van de weggelopen en heb mij 180 graden omgedraaid. Er is gestrooid, maar er wordt best geslipt. Afgelopen winter is er ook een auto zachtjes in de net vernieuwde voorgevel gereden van het linkerhuis op de foto boven. Vroeger was er een bakkerij in gevestigd. Er was ook en caf en een smederij in het dorp. Maar helaas bestaat er geen middenstand meer in Oldelamer. Ok, Jan Bakker, de aannemer, is er nog.  Maar bedoel winkels.  Op de foto klikken voor een grote versie!

 

 

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!WATERHUISHOUDING. De rode gloed op het water van de sloten is geen foutje. Achter mij staat de ochtendzon door te breken. Je ziet het indirekte morgenrood dus. De sloten moeten twee keer per jaar uitgebaggerd worden en dat doet iedereen ook. De waterhuishouding is ontzettend belangrijk voor deze regio. Als het water te  laag staat, is er kans op verzakkingen. Dit is trouwens een overloopput/schut-sluisje. De sloot waar je op uitkijkt ligt ook aanmerkelijk lager dan de sloot die van links naar rechts loopt. De meetlat staat volgens mij op - 1,35 NAP. Maar je kunt het zelf even controleren door op de foto te klikken

 

 

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!

DEZE PONY lijkt het een beetje koud te hebben, maar ze kan er erg goed tegen en heeft haar winterjas aan.

Met dank voor de genereuze tip van Alexander Band van http://majesticmoose.net/ voor het prachtige foto effect op deze pagina! Uitleg zie FAQ

Lees alles!

 


Copyright 2005 - 2016 Hank Dussen Productions, Oldelamer.