O N S  -  U W  -  J O U W    G A S T E N B O E K
(Wie schrijft ... die blijft!)

 

 

  


Klik op de onderstaande knop
om uw- jouw reaktie te geven.

Hank's Gastenboek

Als Hank je email heeft ontvangen, krijgt u - je
binnen enkele minuten een ontvangstbevesting!
In de regel wordt het bericht binnen 24 uur geplaatst!


Ria van Leeuwen te Wolvega
Email: sutu14to@kpnmail.nl
Onderwerp:
Foto's

Dag Hank. Voor mij zijn de foto's zeer informatief. Het biedt meer inzicht in het huidige landschap van de stellingwerven. Die NH-kerk op een terp in Wolvega intrigeert me al sinds ik hier woon. Door dit soort foto’s begrijp ik het veel beter. Super dat dit soort informatie via internet toegankelijk is.

Hartelijke groet,

Ria van Leeuwen

Date: 19/12/2015  19:40


Jan Hofstee te Wolvega
Email: hoja@online.nl
Onderwerp: Boerderij de Hoop

Hank, Ik kwam via genealogisch onderzoek (familie de Hoop) op die mooie site van Oldelamer met heel veel informatie en las daar ook de reactie van mevrouw Van Kooten van Heeren. Omdat Rinske (moet Rinke zijn) de Hoop uiteraard ook in mijn stamboom voorkomt zou ik graag een exemplaar van de zwart wit foto ontvangen waarop de boerderij van later de familie A. de Groot op staat. Een dochter van deze Rinke Minnes en Jeltje Jans Poorte, Wytske Rinkes de Hoop *09-12-1868 te Oldelamer, +15-05-1915 te Haskerdijken is gehuwd op 11-05-1895 te Weststellingwerf met Jacob Bosma *12-06-1869 te Nijelamer, +13-11-1958 te Oosterwolde. Op de begraafplaats aan de Schipslootweg met klokkenstoel zijn hun graven nog aanwezig. Met groet; Jan Hofstee.

P.S: Rond 1905 werden er ansichtkaarten uitgegeven door S. de Hoop. Is de volledige naam van deze persoon bekend en waar heeft hij gewoond?

Date: 12/04/2012  16:42


Dienie Oosterhof te Wolvega
Email: dienieoosterhof@home.nl
Onderwerp: Gedicht over de brug van Nijelamer

Blij verrast hoorden Geert Sierd en ik op 24 december van Hank dat er een gedicht door Harmen Houtman is gemaakt over de 'Brogge van Ni'jlaemer'. Noem het toeval, maar het was 18 december 6 jaar geleden dat mijn schoonmoeder is overleden. Bijzonder dus dat we juist in deze dagen van het gedicht hoorden. We hebben de tekst uitgeprint en aan de overige familileden gegeven. Ook zij; Antje, Bertha en Wolter (dochters en schoonzoon) vonden dit bijzonder. De begeleidende tekst van Harmen dat het gedicht een ode aan Jikke is ontroerde ons oprecht. Vader Oosterhof (Wijbe) zat eerst in de woordenboekengroep. Na zijn overlijden in 1976 heeft moeder Oosterhof dit werk voortgezet.

Met vriendelijke groet,
Dienie Oosterhof

Date: 27/12/2011  19:20


Harmen Houtman, Heerenveen
Email: dichterbij.87@kpnmail.nl
Onderwerp: Gedicht over de brug van Nijelamer

Beste Hank,

Hierbij stuur ik een gedicht in het Stellingwerfs over de brug van Nijelamer. Ik heb het o.a. gemaakt na aanleiding van je artikel op de website. Ook omdat ik het een mooi plekje in de Stellingwerven vind. Ik schrijf vaker over plaatsen in dit gebied. Het verhaal over Jikke (en Wijbe) is prachtig en indrukwek- kend. Zij zat in de woordenboekgroep van de 'Schrieversronte'. De woordenboeken zijn al lang klaar. Het gedicht is dus ook een soort ode aan haar werk. Ik ga het ook elders publiceren, maar vond het ook leuk om het jou vast toe te sturen.

Harmen Houtman                                            
Heerenveen. (van oorsprong Nijeholtpade) 
                                                                    Het Gedicht

Date: 24/12/2011  10:15

Hank antwoordt: Dat een webpagina (mede) inspiratiebron voor een gedicht is, geeft een nieuwe dimensie aan dit medium! Ontzettend leuk en bedankt Harmen!


Anja Zijlstra
Email: anzijl@home.nl
Onderwerp: Posters van de Brandemeer!

Mijn vader Henk Zijlstra, geboren en getogen in Munnekeburen, Gracht 3 (huidig huisnummer) heeft in de jaren 50 als rietsnijder in de Brandemeer gewerkt. Eind jaren 50 is hij getrouwd en naar Zuid Limburg verhuisd. Nu is hij opgenomen in een verpleegkliniek. Ik ben nu op zoek naar een paar mooie foto’s (posters) van de Brandemeer om op te hangen in zijn kamer. Kan ik posters bij je bestellen en wat zijn de kosten?

Met vriendelijke groeten,
Anja Zijlstra

Date: 27/05/2011  22:50

Hank antwoordt: De gevraagde foto's zijn inmiddels gratis aan Anja verzonden. Immers een goede daad kan geen kwaad! Hank vraagt zich wel af of er iemand is die Henk Zijlstra van de Gracht in Munnekeburen heeft gekend. Zoja? stuur een berichtje/kaartje aan Anja. Dan zorgt zij dat het bij Henk terecht komt...


Theo Peenstra
Email: dorpvandedag@gmail.com
Onderwerp: Dorp van de dag!

Hallo Hank, Op dinsdag 19 april 2011 is Oldelamer gekozen tot 'het dorp van de dag' op het weblog Dorp van de dag! Er verschijnt dan een kort bericht over het dorp op het blog.

Dorp van de dag (http://dorpvandedag.blogspot.com) is een weblog dat wil aantonen dat topografie best interessant is. Iedere dag wordt een dorp tot 'dorp van de dag' verkozen. Dat gebeurt aan de hand van een wekelijks thema. Deze week is het thema dorpen met een paasvuur. Het gekozen dorp wordt kort beschreven, veelal in relatie tot het thema van de week en met andere plaatsen. In het bericht staat een weetje of bijzonderheid (vaak historisch-geografisch), een foto en een link naar de ligging op de kaart. Topografie zonder context is saai en lastig te onthouden, door verbanden te leggen wordt het gemakkelijker te onthouden en veel leuker!

Hartelijke groet,
Theo Peenstra, redacteur

Date:
17/04/2011  22:10


Lucia Tellez
Email: jltellez@gmail.com
Onderwerp: Deze website

Beste Hank, Wat een mooie site! Sinds een tijdje ben ik bezig met de stamboom van mijn vader Luite Luik, geboren in Oldetrijne. Zoon van Bouwe Luik en Annigje van Dijk. Omdat mijn vader al jong naar de Zaanstreek vertrok wist ik niet veel van zijn Friese afkomst, maar door de stamboom verzeil ik nu regelmatig in Friesland, nu alleen nog maar op internet dus. Het nodigt wel uit om eens een persoonlijk kijkje te gaan nemen in Oldelamer.

Met hartelijke groet,
Lucia Tellez


Date: 24/01/2011  21:10


Gerrit Bonke
Email: eknob@home.nl
Onderwerp: De koeien van Oldelamer

Beste Hank,
 
Geweldig leuk, weer eens een levensteken van je in deze vorm te zien. Een vraag; die Ruud en Meine Oosting, zijn dat soms de kinderen van één van de kinderen van boer Meine Oosting Sr? Die had namelijk twee kinderen te weten; Rudolf en Wietske. En beiden heb ik goed gekend, maar volgens mij leven zij niet meer. Van Wietske weet ik me helaas weinig meer. Maar Rudolf daar in tegen herinner ik mij nog heel goed. Hij durfde bijvoorbeeld altijd in de aller, aller hoogste bomen te klimmen om eksternesten uit te halen. Geen boom was hem te hoog en geen takje te was dun. Soms levensgevaarlijk ook en alhoewel ik ook best wel wat durfde, ging dit toch mijn pet te boven. Maar het bijzondere was, dat hij nooit met eieren naar beneden kwam. Hij keek niet of ze al een beetje bebroed waren en at ze direct boven in de boom op. En bij het zoeken naar meerkoet eieren, gewoon van hetzelfde laken een pak. Kortom Rudolf at een nestje direct leeg en wij hadden geen enkele kans om er een ook maar één in handen te krijgen voor onze verzameling uitgeblazen eieren aan een draadje. Groeten van Gerrit Bonke

Hank antwoordt: Jawel Gerrit, klopt helemaal! Meine (de tweede) is de zoon van Wietske. Maar Ruud is weer een zoon van Meine (de tweede) en Willy Oosting. Vader Meine en zoon Ruud runnen nu samen de boerderij.

Date: 22/02/2010  16:51


Annette van Eek-Bakker
Email: annetvaneek@online.nl
Onderwerp: Watersnood in Oldelamer

Hallo Hank,

Is het mogelijk dat u mij een digitale versie van de foto uit 1916 met de titel "Aannemer Wiebe Lenstra en zijn makkers" toestuurt? Als de vijfde persoon van links -tanden van de vork naar beneden- Wiebe Bakker is, moet dit mijn Pake zijn. Hij had een boerderij in Oldelamer. Getrouwd met Ytje Heida (13-6-1879 - 28-1-1952), dochter van Jan Hommes Heida en Janke Martens Douma. (Familie van Foeke?) Wiebe (6-5-1880 - 8-5-1955) is zoon van Kornelis Sjoerds Bakker en Tjistske Wiebes Hoekstra. Wiebe en Ytje hebben samen 11 kinderen gekregen. (Het 12e kind is na een jaar overleden.) Mijn vader Pieter Anne is op twee na de jongste en is geboren in 1918.

Voor hem maak ik een boekje over zijn leven en zijn familie. Samen met mijn man heb ik veel moeite moeten doen om de stamboom uit te pluizen. We zijn tot 1662 gekomen. Inhoudelijk is dit een mooie rode draad voor het boek. Voor de aankleding zou ik graag zo veel mogelijk foto's gebruiken. Oude exemplaren zijn er niet zo veel. Van mijn pa zelf heb ik ze pas vanaf zijn 30e.

Mijn pake ken ik alleen (van foto's) als middelbare man met een net grijs sikje. Kent u wellicht nog iemand die foto's heeft van de boerderij en de Bakkertjes? De twee oudste broers hebben het boeren overgenomen. Als ik me niet vergis heeft een derde broer een poosje ruimte en land gehuurd (voor paarden?). Marten en Pieter zijn de enige kinderen die nog leven. Marten (96?) woont nog steeds in Wolvega en is jarenlang melkboer geweest. Als ik de inhoud zo breed mogelijk kan maken is het boekje voor hem ook leuk. Behalve aan familieleden wordt het niet verspreid en de bewuste foto dus ook niet. Misschien verzamel ik uiteindelijk zoveel wetenswaardigheden, dat ik weer wat kwijt kan aan Oldelamer.info.

U maakt me blij met de foto. Tips en verdere informatie zijn natuurlijk ook van harte welkom.
Al vast hartelijk bedankt voor de moeite. Met vriendelijke groet,  Annette van Eek-Bakker

Hank antwoordt: De gevraagde foto is verzonden! Ofschoon 'Oldelamer' duidelijk en authentiek op de foto staat geschreven, zijn er vragen over de juistheid. Dat komt vooral door het huis met het dak met de twee schoostenen. Een dergelijk is onbekend in Oldelamer. Vermoedelijk is de foto in Munnickeburen genomen.

Date: 05/02/2010  14:11


Jan en Els de Boer, Warffum. (Groningen)
Email: jedb@planet.nl
Onderwerp: De Brandemeer en Rottige Meenthe

Beste Hank, Mijn vrouw Els en ik voltooiden afgelopen week het Zuiderzeepad. Dat is een lange-afstands-wandelroute van 400 kilometer rondom het IJsselmeer. We maakten de cirkel rond door in vier dagen het sluitstuk van Stavoren naar Ossenzijl te wandelen. Tussen 2 ( ) wij zijn al wat belegen; onze bouwjaren zijn respectievelijk 1933 en 1942. Vanmorgen keek ik op je Brandemeer pagina, omdat dit gebied afgelopen vrijdag een diepe indruk op ons maakte.

De teksten zijn leuk, enthousiast en toegankelijk geschreven. Het bekijken van de foto's en het lezen vullen onze recente herinneringen van eergisteren prachtig aan. Die herinneringen zijn recent en zelfs nog voelbaar in mijn armen......Immers het gele zelfbedieningspontje over de Tjonger lag natuurlijk weer nèt aan de overkant. Lamarmig konden wij onze wandeling voortzetten door het Brandemeer, richting de Helomavaart. Schitterend!

Het voetpad door de Rottige Meenthe was voor ons een openbaring. Je voelde de historie van dit  voetpad met z'n oude bomen, vennen, moerasjes. Het riviertje de Scheene was ook aller-charmantst. Tussen in heftige buien en windstoten kwamen wij rond vier uur terug bij onze auto in Ossenzijl .

Van deze vier wandeldagen Stavoren - Rijs - Sloten - Lemmer - Oosterzee - Delfstrahuizen - Spanga - Ossenzijl was de laatste etappe de mooiste. Dank je wel voor je interessante informatie in woord en beeld. Het voegt echt iets toe aan wat wij gezien en gelezen hebben. Met vriendelijke groet, Jan en Els de Boer, Warffum (Groningen.).

Date: 18/10/2009  11:05


Kor Bonthuis, Heiloo.
Email: kor.bonthuis@quicknet.nl
Onderwerp: Monumentenweekend 2009

Hallo Hank, Je hebt het weer prachtig voor elkaar met je website, compliment. Ik zou bijna weer terug verlangen naar "It Heitelân". En die nieuwe pagina over het monumentenweekend; goed gedaan, man! Hartelijke groeten, Zus en Kor Bonthuis.

Date: 17/09/2009  12:35


Geert Jetten, Groningen.
Email: g.jetten@home.nl
Onderwerp: Oud inwoner van Oldelamer

Beste Hank. Even een reactie op je website. Ik ben bij Oldelamerbrug (Dirk Zijlstra) geboren, maar woon al vanaf 1972 in Groningen. Wij lagen met een woonschip aan de Hogeweg. Ben in Wolvega naar de Beatrixschool geweest. Bij toeval vond ik je pagina. Je verlangt altijd terug naar je oude roots. Veel mensen kende ik daar, maar de meesten zijn al overleden. Ik zou willen eindigen met een 'Proficiat' voor je mooie site. Ik ben nu haast 66 jaar en je pagina's geven mij een beetje het gevoel alsof ik weer even in de Grote Veenpolder terug ben. Met de beste groetjes uit de stad Groningen;  Geert Jetten

Date: 05/09/2009  16:49


Elske Kroondijk.
Email: elskekroondijk@gmail.com
Onderwerp: Muziekjes op website

Dag Hank, Allereerst; complimenten voor de goedverzorgde website. Het laat Oldelamer overkomen als een levendig dorp! Mijn vraag is; kun je mij vertellen welke muziekfragmenten je hebt gebruikt op je website? Het gaat om de fragmenten die je hoort als je een bepaalde pagina opent. Ik vind ze stuk voor stuk erg mooi, vandaar dat ik ernaar vraag. Het gaat mij met name om de muziek op de openingspagina over de kern van Oldelamer; over Foeke Heida en de Credits pagina. Kortom, kun je mij namen van de muziek mailen?

Toen ik nog wat langer op je site ronddwaalde, kwam ik trouwens ook nog familie tegen; 'tante' Grietje Kroondijk. Wat leuk, dat geluidsfragment met het verhaal van de bus! Ik ben een kleinkind van haar broer IJsbrand. Op dit moment doe ik een kleine poging om te achterhalen waar de achternaam Kroondijk vandaan komt; ze is bedacht door voorouders die op dat moment ook in Oldelamer woonden. Misschien woonden ze destijds aan de weerdijk en kwamen ze zo aan die naam? Het blijft altijd een gissing natuurlijk, maar wie weet is er wat over te vinden. In ieder geval bedankt voor de handige informatie die op de site te vinden is! Ik hoor het wel! Hartelijke groet, Elske Kroondijk

Date: 16/08/2009  20:07

Dit bericht is over de muziek op website raakte bij Hank de gevoelige snaar. De muziek komt niet uit de lucht vallen en is een deel van 'format'. Uiteraard is hij momenteel met Elske in correspondentie.


Theo en Lucie, Achterhoek.
Email:t.thuis@kpnplanet.nl
Onderwerp: Tarwe Dorsen oftwel Combinen

Hallo! Zojuist genoten van je clayson reportage ben zelf gewezen vrachtwagenchauffeur (prépensioen)Ga in het najaar vanuit de Achterhoek naar goede kennis van mij in, jawel Zeewolde, om te ploegen. En hij, dat wil zeggen Henk Obelink, maaidorst ook nog altijd met z'n ouwe gele clayson uit, ik dacht 1966 of daaromtrent. Nogmaals bedankt voor de reportage. bmw = beste moar weer Theo

Date: 05/08/2009  23:30

Deze reactie van Theo duidt op onderstaande pagina. Klik op de blauw link en je komt ook op de pagina over het dorsen.
Dorsen oftwel rogge maaien in Olde- en Nijelamer


Herman Ardesch uit Den Ham Overijssel.
Email:ardeschh@planet.nl
Onderwerp: Prachtig Tjongergebied

Hallo Hank, Bij toeval, op zoek naar iets over de Tjonger, belandde ik op jouw site. Mooie foto's en dito verhalen van een gebied waar ik in mijn jeugd veel tijd heb doorgebracht en goede herinneringen aan heb. Dit was dan op de boerderij van grootouders en oom helemaal aan het eind van de Tjongerweg. Ook een fam. Heida ( Roelof en Eeuwkje en oom Tjeerd en tante Dieuwke) Waar we er tot in de 70-er jaren van de vorig eeuw alleen per boot vanaf de Rotstergaast konden komen is de bereikbaarheid nu "beter" via de weg vanaf Olderlamer. Jaarlijks probeer ik tijd vrij te maken om er de gezonde lucht te snuiven en door de weilanden rond de Brandemeer te wandelen. Groeten van Herman Ardesch

Date: 04/08/2009  17:12

Deze reactie van Herman duidt op onderstaande pagina. Als je op de blauw link klikt; kom je ook op de Tjonger pagina
Wind, Water, een weids landschap en deTjonger


Margreet Andriol, Katlijk
Email:margreetandriol@gmail.com
Onderwerp: Kunstroute Oldeberkoop

Dank je Hank voor deze mooie fotoserie. Jos en ik hebben de kunstroute in Oldeberkoop gedaan en  wij waren ook zeer verrast over het niveau van het getoonde werk van de kunstenaars. Na een fijne middag kunnen we nu nog even nagenieten met jouw foto's. Doe je ook de groeten aan mevrouw Dussen? Margreet Andriol en Jos Verdonk.

Date: 02/08/2009  12:48


Elsbeth van Andel, Marknesse
Email:info@viva-lavendula.nl
Onderwerp: Le Provence in de polder

Hallo Hank, Even een snelle reactie op de lavendel pagina op je website; het ziet er erg mooi uit, mooie foto’s! We zijn erg blij met mensen zoals jij die onze ‘onderneming’ zo enthousiast willen promoten. Wat betreft de tekst heb ik één opmerking. Er staat namelijk één onjuistheid in, wij verkopen géén bier, laat staan lavendelbier! Dit hebben we in Engeland gezien bij een lavendel bezoekerscentrum. Maar we zijn blij met je initiatief en hopen dat je de opmerking hierboven niet als kritiek opvat. Ik zou zeggen, kom binnenkort nog eens langs want het ziet er nu al weer een stuk mooier uit door de bloei! Graag tot ziens en vriendelijke groet , Joop van der Molen en Elsbeth van Andel

Date: 30/6/2009  21:41


Nicolien Seitsema, Nijelamer
Email:jan@sijtsema.com

Onderwerp: De Nijelamerbrug wordt verbouwd

Hoi Hank, Wat een mooie reportage over de brug… en wat een prachtige foto’s!
Groetjes van de Sijtsemaatjes

Date: 22/6/2009  13:04


Johanna Wassenaar, Alkmaar
Email:J.Wassenaar8@kpnplanet.nl

Onderwerp: Pont over de Tjonger (zucht)

Hallo Hank,
Even een reactie op je verhaal over deze pont. Op 20 mei 2009 hebben wij - ook een wat ouder echtpaar - gebruik gemaakt van deze pont.De term "martelwerktuig" en "het zijn van die schaarse momenten waar vrouwen plots een afwachtende houding aannemen en zich quasi stilletjes beroepen op hun kwetsbare kant" of deze "het slechte bericht is dat hij helaas ook voor twee moet zwengelen.
of deze "de zwengel trekt aan een ketting die in het water ligt. Daardoor beweegt de pont. Maar niet erg veel. Dat valt zwaar tegen".

Die tekst begrijp ik even niet hoor en vind ze ook zwaar overtrokken. Wij waren in 5 minuten over en zonder te zweten. Ik - vrouw - draaide aan het wiel en mijn man hanteerde als laatste de hendel, zodat we netjes met onze fietsen eraf konden. En dan te bedenken dat dit voor ons de eerste keer was dat we met zo'n pontje te maken kregen. Het pontje bij Jonen, wat toen ook handbediening was, ging veel zwaarder omdat je daar aan een natte ketting trekken moest. Verder mijn complimenten voor je website, een genot om te lezen, maar dit wilde ik toch even kwijt.
Groetjes Johanna te Alkmaar.

Date: 22/5/2009  00:23

Reactie van Hank. Wij gaan regelmatig met het pontje, het is namelijk een prachtige fietstocht. Mijn eerste ervaringen heb ik destijds in olijke bui geschreven en is aangezet én vooral humoristisch bedoeld. Maar toch, een maandje geleden overkwam mij weer exact hetzelfde. Mijn vrouw en haar vriendin plus de mannen maakten een fietstochtje. Op het pontje genoten de vrouwen van het uitzicht en de mannen maar zwengelen. Het is ook mannenwerk! Ik heb de pagina inmiddels vernieuwd met nieuwe foto's en een filmpje.De vorige versie was namelijk al een paar jaar oud. Maar ik ben niet van suiker, hartelijk dank voor je reactie; een mens schrijft immers om gelezen te worden!


Jan Sikkema, Meppel
Email:jansikkema@jandigitaal.nl

Onderwerp: Schoolfoto's.

Dag Hank,

Een poos geleden ontdekte ik deze website en zo nu en dan kijk ik even of er nog wat aanvullingen zijn. Ik heb een aantal jaren in Oldelamer gewoond en ook op de school gezeten. Mijn moeder is Gjetje Sikkema-Veenstra en al surfend ontdekte ik haar zus Geertje op de schoolfoto van 1947.Hij staat op de pagina: http://www.oldelamer.info/kern/kern_02.htm. Heb je deze foto misschien in digitale vorm? (inmiddels verzonden)

Wij hebben zelf op de Hoofdweg gewoond, naast de visboer Geert Oost. Hij heeft het huis waar wij toen woonden later gekocht en volgens mij heeft zijn zoon (Joop? ) er later in gewoond. Als ik het goed gezien heb is het nu één huis geworden. Ik kom zo nu en dan met mijn gezin nog wel eens in Oldelamer en Munnekeburen waar we later hebben gewoond, om even te vissen of te wandelen of gewoon om even te kijken en dan vooral te genieten van de rust. Die rust is wel eens wat minder aanwezig in Meppel waar mijn ouders, een van mijn zusjes en ik woon. Ik ben trouwens anderhalf jaar geleden nog op excursie geweest met mijn groep ( ik ben namelijk leerkracht op een basisschool in Meppel ) op een boerderij in Nijelamer, de eerste als je Nijelamer inkomt aan de rechterkant (ik meende bij Hoekstra) en op de boerderij daartegenover heb ik heel wat voetstappen gezet toen de familie Timme(n)ga daar nog woonde, ik zat bij hun zoon in de klas (Jacob) Ik heb mijn moeder gevraagd of ze foto’s had, die heeft ze inderdaad en ik scan ze voor je in. Het zijn niet al te veel, maar wel bijvoorbeeld een oude schoolfoto van een schoolreisje. Ik heb ook vast ergens foto’s, ik zal het boek doorbladeren en je ook deze sturen. Mijn moeder heeft aan de Kerkeweg gewoond, alleen daar weet ze zelf haast niets meer van, maar ze zou een paar dingen opschrijven en eventueel nog bellen met haar zus. Ze heeft er trouwens maar kort gewoond, daarna hebben ze nog gewoond op de Ribbe. Hartelijke groeten; Jan Sikkema.

Date: 20/04/2009 10:00


Dieuwertje Penders, Utrecht
Email:penders@podium.nl

Onderwerp: Beeldmateriaal watersnoodramp 1916

Hallo Hank. Bij toeval kwam ik zojuist op uw site terecht. Graag wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. Ik ben Dieuwertje Penders, werkzaam voor Podium, bureau voor educatieve communicatie. Een van onze projecten betreft de uitbreiding van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. De uitbreiding van het Watersnoodmuseum is een initiatief van vrijwilligers. Voor meer informatie zie http://www.watersnoodmuseum.nl  Met veel interesse bezocht ik zojuist uw webpagina waar u aandacht besteed aan de watersnoodramp in 1916. In een van de nissen in het museum geven we een tijdslijn weer van Nederlandse overstromingen. Ik vroeg me af of er wellicht een mogelijkheid is dat wij een beeld/foto van uw site gebruiken in het museum. Ik hoor graag van u. Ik zal de site vermelden bij de foto. Ik ben met name geïnteresseerd in de foto van ‘Jan Heida als klein jochie trots jochie’. (inmiddels verzonden) Hartelijk dank alvast voor de moeite. Vriendelijke groet, Dieuwertje Penders  PODIUM Bureau voor educatieve communicatie. Domstraat 6 Utrecht

Date: 19/02/2009 13:34


Ria Rhijnsburger, Oldelamer
Email:daglicht@zonnet.nl

Onderwerp: Paddestoelen.

Hallo Hank, Mooi hoor, al die paddenstoelen! Als je iemand zoekt die eetbare paddenstoelen herkent, plukt en ook opeet dan weet ik wel iemand. Wij hebben ze ook gegeten en we leven nog steeds! Deze Poolse vrouw zoekt in het najaar een voorraad bij elkaar en om de paddesstoelen langer te kunnen bewaren maakt zij ze in potten klaar om ze in de winter te kunnen eten. Groeten, Ria Rhijnsburger.

Date: 02/01/2009 20:05


Corry Nicolay,
Email:corrynicolay@hetnet.nl
Home Page : http://www.kleurrijkgeloven.nl


Beste Hank, Van harte goede wensen voor 2009! Ik stuur je ook enkele leuke foto's van Kerstfeest Zondagsschool 1e Kerstdagavond in de kerk te Oldelamer. Groet van Corry.

Hank antwoordt: Hallo Corry, dank je wel voor de goede wensen! Uiteraard wens ik jou én ieder die dit leest, ook het allerbeste voor 2009 toe. Ik plaats je foto's op de kerkagenda pagina.

Date: 02/01/2009 16:22


Gerard Dekker, Rolde
Email:dekkerrolde@telfort.nl

Onderwerp: Maïs hakselen.

Beste Hank. Mijn complimenten voor de professioneel opgezette website. Met name het maïs hakselen had mijn aandacht en zo ben ik ook naar je site gegoogled. Best goed om de medemens uit te leggen hoe het er op het platteland allemaal toe gaat. Als oud hakselploeglid kan ik je echter verzekeren dat er in jouw foto reportage niet met kippers wordt gewerkt om de maïs van het land naar de kuil te transporteren. Er wordt gebruik gemaakt van Veenhuis Silagewagens. Deze wagens lossen het product door de achterklep hydraulisch open te klappen en het product wordt door middel van een (dubbele) bodemketting naar achteren en uit de wagen getransporteerd. De wagen kiept dus niet en er is daardoor minder gevaar voor omslaan. Ook is de wagen daardoor geschikt om op de kuil te lossen en al rijdend het product in een laagje op de kuil te brengen. Dit scheelt de aanrijdtrekker of shovel veel werk. Succes met de website. Met vriendelijke groet Gerard Dekker

Hank antwoordt: Dank je Gerard voor je informatie. Ik wijzig uiteraard de tekst. Beetje dom ook om van mij. De naam Veenhuis Silagewagens staat nota bene op één van de foto's.

Date: 24/10/2008 17:06


Folkert de Jong, Oldelamer
Email:de-ronge@hetnet.nl

Onderwerp: Een dode vos voor de deur...

Hallo Hank. Groeten uit de polder. Wat dacht je, wat moet die auto daar toch vrijdagochtend vroeg vlak voor mijn huis? Wel, ik had namelijk een melding gekregen dat er een vos bij je voor het huis was doodgereden. Dat was inderdaad ook zo. Het bleek een rekel, een mannetje dus. Ik heb hem verderop in de bosjes gegooid. Als die restanten voor je deur blijft liggen, stink je werkelijk de tent uit. Je was vast de laatste tijd al wat kippen kwijtgeraakt of iets dergelijks. Ik wilde je bellen maar ik heb geen nummer van je en je staat niet in de telefoonboek. Groeten van Folkert

Hank antwoordt: Klopt, ik sta niet in het telefoonboek. Maar in de Achterhoek noemen we dit soort acties; Naeberschap! Bedankt man!

Date: 12/09/2008 19:13


Nicolien en Jan Sijtsema, Nijelamer
Email:jan@sijtsema.com
.
Onderwerp: De optocht van Nije- naar Oldelamer

Beste Hank, wat hebben wij genoten van jouw prachtige foto’s. Ze zijn allemaal stuk voor stuk geweldig…Intens én bijzonder!! Graag zouden we van onze piraat Lars (Schipschuit) een foto ontvangen! Als er kosten aan verbonden zijn dan horen we het graag. We blijven ondertussen genieten van jouw site!  Met vriendelijke groet, Jan, Nicolien, Jente en Lars Sijtsema. Ps; de foto van de chrysanten op de voorpagina zijn volgens mij geen chrysanten maar dahlia’s... Ik weet het zeker, ik ben namelijk een grote liefhebber van deze prachtige planten!

Hank antwoordt: Dank je voor je complimenten! Dit geeft energie. Ik heb de tekst aangepast en de gevraagde foto komt er aan!

Date: 09/09/2008 22:33


Theo en Emmie van der Tol, Nijelamer
Email:8487aj33@hetnet.nl
.
Onderwerp: Versierde wagens in Olde- en Nijelamer

Hallo Hank, Wij hebben weer ontzettend genoten van de mooie foto's over de optocht met de versierde wagens. Leuk hoor! Groetjes, Theo en Emmie van der Tol. Nijelamer

Date: 08/09/2008 14:31


Corry Nicolay,
Email: corrynicolay@hetnet.nl
.
Onderwerp: Versierde wagens in Olde- en Nijelamer

Hallo Hank. De prachtige foto's vertellen over mooie feestdagen. Het bekijken is echt genieten. Grote complimenten voor de verwerking op de website. Groet, Corry Nicolay.

Date: 04/09/2008 11:42


Anne de Jong, Oldelamer
Email: de-ronge@hetnet.nl.
Onderwerp: Optocht 30 augustus

Hoi Hank. Mooie foto's zijn het van de optocht. Ik lees op de pagina ook dat ik ze mag nabestellen. 
Dus zoals ze met kwartetten altijd zeggen; 'mag ik van jouw,van de optochtfoto's, de foto's van van het Fries paardenballet, Cleopatra met de Shetlander en het busje komt zo'?  De meisjes met onze shetlandkar waren Basja
Ackerman als Cleopatra en Manta als begeleidester. Onze pony heet Shetty en onze kinderen Reitze en Silke zijn er helemaal gek van. Zij zaten samen met Marije, Ruben, Jorn Langeler in de taxibus. Johan Zijlstra en Antje Zijlstra als omrop Fryslân. Taxichauffeur was Klaas van der Schaar en 'mijn' Folkert zat op de trekker. Zelf deed ik mee met het Fries paardenballet. Kortom; geen mogelijkheid gehad om plaatjes te schieten en maak dus graag gebruik van je aanbod.

Hank antwoordt:
De gevraagde foto's zijn verstuurd!

Date: 03/09/2008 12:55


Veronique van der Wal, Oldelamer
Email: krijnsen.vd.wal@home.nl
Onderwerp: Versierde Wagens

Hallo Hank, Wat heb je super mooie foto's gemaakt van de optocht!! Meteen een vraag. Zou ik misschien een kopietje kunnen krijgen van de foto's van ons prachtige 'Pirates Of The Caribbean' schip en hun opvarenden? Zo ja, dan breng ik wel even een leeg cd-tje. Het schip zelf is overigens nog steeds voor iedereen te bewonderen. Het staat voorlopig op een weiland vlak langs de Kerkeweg. In afwachting van jouw reactie, Groeten Veronique

Hank antwoordt:
De gevraagde foto's zijn verstuurd!

Date: 03/09/2008 10:30


Antje van Dijk-van der Lende, Wolvega
Email: vandijk12@hetnet.nl
Onderwerp: Oldetrijne Deel 2

Hallo Hank, Ik heb net je tweede reportage over Oldetrijne bekeken en het brengt mij prachtige herinneringen over 'de tijd van toen' weer helder voor ogen. De Oostra's heb ik ook nog gekend en mijn vader noemde de naam 'Sieger van der Veen' ook wel eens. Jammer dat mijn vader er niet meer is, want hij zou je heel veel kunnen vertellen. De foto van het paard en de beide jonge mannen herken ik, maar ik constateer een foutje. Op het paard zit oom Kees van der Lende, 94 jaar en woonachtig in de Lycklamastins te Wolvega. Maar de jongen die het paard vasthoudt, is mijn vader Aitze van der Lende, hij is in 2004 op bijna 88 jarige leeftijd overleden. Mijn oom Tette, was het niet, die was veel jonger. Mijn moeder heeft de foto in bezit, hij heeft ook al eens in de Stellingwerf gestaan. Ik zal eens kijken of er nog meer mooie oude foto's bij haar zijn, misschien heb je er wel belang bij. Ik herken veel van vroeger, het cafe, maar ook het zwemmen en de verschillende woningen. Ik hoop van harte dat je nog lang door gaat met dit prachtige werk, het resultaat mag er immers zijn! Heel veel succes er mee. Met vriendelijke groet, Antje van Dijk.

Hank antwoord: Ik heb uiteraard de tekst gewijzigd!

Date: 15/08/2008 10:00


Eppie en Hilda Baas, Oldelamer
Email: baco@autoraggers.nl
Onderwerp: Oldetrijne Deel 2

Hallo Hank, We hebben de nieuwe pagina net samen uitgebreid zitten te bekijken en te beluisteren. Het is echt fantastisch geworden!!!! We hadden er een hard hoofd in, want wat moet je in vredesnaam maken van zo’n chaotische brei aan informatie …. Nou, heel veel dus! Onze complimenten!
Groetjes, Eppie en Hilda

Date: 10/08/2008 18:13


Karin & Geert Smees, de Haart, Aalten
Email: smeesharmsen@hetnet.nl
Onderwerp: Groeten uit de Achterhoek.

Hallo Hank en eega, Wauw, wat een prachtige website heb je er van gemaakt. We hebben het samen al een beetje vluchtig bekeken, maar gaan het allemaal binnenkort zeer zeker nog vaker en nog wat aandachtiger bestuderen. Jullie zijn helaas al vijf jaar vertrokken, maar wij willen niet van de "Hoart" weg, Maar eerlijk gezegd, jullie wonen daar ook prachtig! Die uilen, wauw! En leuk dat we ook jullie weer even gezien hebben vandaag. Succes met je prachtige hobby en blijf genieten van alles om je heen; En relax! Groetjes: Geert, Anniek, Wiebe, Karlijn, Wessel en Karin van de "Hoart". (Achterhoek)

Date: 14/06/2008 21:54


Dienie Oosterhof te Wolvega
Email: dienieoosterhof@home.nl
Onderwerp: Koarbizznizz.

Hallo Hank, Met plezier heb ik de foto's van Koarbizznizz bekeken. Helaas ben ik niet bij het optreden geweest. Onze leidster Marian Speerstra zingt mee in dit ensemble. Zij is leidster van Popkoor Wolvega waarin ik zing. Van mede koorleden heb ik gehoord dat het een geweldige middag is geweest. Groet van Dienie, en ook van Geert Sierd, Oosterhof

Date: 30/05/2008 21:34


Bareld Bijma
Email: bbijma@mac.com
Onderwerp: Koarbizznizz concert In Oldelamer.

Hoi Hank, prachtige plaatjes en een plezierige recensie die we graag benutten als p.r. op onze eigen website. Gisteravond hebben we tijdens de repetitie nog even in Koarbizznizz-verband geëvalueerd en collectief vastgesteld dat we een zeer aangename sfeer tijdens het concert hebben ervaren. Ook werden we zeer warm en gastvrij door de organisatoren ontvangen.Letterlijk een concert met veel plezier ook voor de zangers en zangeressen zelf. De foto met het lachende en applaudisserende publiek is heel veelzeggend en geeft ons een stimulans om met veel energie en plezier door te gaan. Graag in de toekomst tot ziens in Oldelamer of elders. Met vriendelijke groet namens Koarbizznizz, Bareld Bijma.

Date: 30/05/2008 13:36


Marrie Oosting te Oldelamer
Email: 8486gb41@hetnet.nl
Onderwerp: Koarbizznizz.

Hallo Hank, Wat heb je een prachtige fotoreportage van het koarbizznizz concert gemaakt. Het was een geweldig concert en ik hoop echt dat er nog vele van dit kaliber zullen volgen. Groeten ook aan mevrouw Dussen van Marrie.

Date: 29/05/2008 00:25


Albertus de Jong
Email: albertusdejong@home.nl
Onderwerp: Koarbizznizz.

Beste Hank, Wat een schitterende foto’s, mooie composities en vormgeving. We zijn hier thuis echt onder de indruk. Mijn oprechte complimenten. Albertus de Jong (Koarbizznizz)

Date: 29/05/2008 21:47


Tiny van Kooten - van Heeren
Email: emvanka@zeelandnet.nl
Onderwerp: Boerderij Veldzicht, Kerkeweg Oldelamer.

Beste Hank, Bijzonder mooie foto's en een uitstekende presentatie.Ik heb zeer genoten van de beschrijving van boerderij Veldzicht aan de Kerkeweg omdat ik bezig ben met stamboomonderzoek van familie de Hoop. Boerderij 'Veldzicht' is in 1863 gebouwd en heeft als eerste bewoner Rinke Minnes de Hoop heeft gehad. Hieronder zijn gegevens: Rinke Minnes de Hoop, landbouwer te Olde-lamer, boerderij ´Veldzicht´ aan de Kerkeweg Rinke Minnes de Hoop is geboren op 07-10-1820 in Nije-lamer, zoon van Minne Wybes de Hoop, landbouwer en Antjen Rinkes Westra. Rinke Minnes is, 78 jaar oud, overleden op 21-06-1899, vermoedelijk in Scherpenzeel, want daar woonde hij vanaf 1896.

Rinke Minnes: (1) trouwde, 32 jaar oud, op 01-06-1853 in Weststellingwerf met Pierkjen Cornelis Boltjes, 22 jaar oud. Pierkjen Cornelis is geboren op 14-03-1831 in Oldetrijne, dochter van Kornelis Tjeerds Boltjes en Jeltje Egberts van der Molen. Pierkjen Cornelis is overleden op 23-02-1864 in Weststellingwerf, 32 jaar oud. (2) trouwde, 47 jaar oud, op 01-02-1868 in Weststellingwerf met Jeltje Jans Poorte, 26 jaar oud. Jeltje Jans is geboren op 20-07-1841 in Weststellingwerf, dochter van Jan Flores Poorte en Wietske Jelles Tolman. Jeltje Jans is overleden op 27-05-1929 in Ooststellingwerf, 87 jaar oud.

Is het mogelijk per e-mail een afbeelding te ontvangen van boerderij 'Veldzicht'? Je zou mij daar een groot plezier meedoen. Nogmaals proficiat! Tiny van Kooten - van Heeren
Reactie: Hank heeft uiteraard onmiddellijk een foto verzonden.

Date: 17/04/2008 16:58


Netty Harting  Aalsmeer
Email: nharting@caiway.nl
Onderwerp: Ooievaarsstation Spanga.

Hallo Hank, wat een prachtige website heb je ervan gemaakt! Vooral de pagina's over het ooievaarsstation Spanga vond ik mooi. Dat had mijn extra belangstelling want Thomas Maarssen is mijn oom. Groeten uit Aalsmeer. Netty Harting

Date: 06/04/2008 00:11


Gretha Draaisma Hoekstra
Email: edraveen@planet.nl
Onderwerp: De Hogeweg in Oldelamer.

Hallo Hank, Allereerst wil ik je een compliment maken met de site over Oldelamer. Zelf ben ik een geboren Oldelaamster en heb er tot mijn 15e gewoond. Mijn ouders huurden 'een plaats' aan de Hogeweg 30 en later ruilden we met van Buiten die op 28 woonden. Deze boerderijen waren eigendom van familie Kemme uit de Joure. Dat waren grootgrondbezitters in die tijd. Je huurde 'de plaats' van 12 mei tot het volgende jaar 12 mei. Dat was in die tijd gebruikelijk. Ook huurde je knechten in voor zo’n tijd, die dan in het kleine huisje ernaast woonden. Later is er de familie Witteveen gaan wonen. De kleine boerderij op nummer 30, ik hoop dat ik dat nummer goed onthouden heb, is later afgebrand. Er staat nu een nieuw voor in de plaats met een nieuw voorhuis.

Misschien interesseert je dit, maar waar ik voor mail is het volgende. De foto van de klas van 1947, staan mijn beide broers op Jeep Hoekstra staat rechts van Chris Stroop en Bart Hoekstra staat helemaal rechts onderaan. De foto staat op http://www.oldelamer.info/kern/kern_02.htm Ik kom nog regelmatig in Oldelamer omdat mijn schoolvriendin, Annie Heida-Nijholt, er woonde. Helaas is zij afgelopen oktober overleden. Haar moeder, mevrouw Hiltsje Nijholt, woont én leeft er gelukkig nog steeds. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en bedankt voor mijn jeugd herrinneringen. Groeten Gretha Draaisma Hoekstra.


Date: 09/03/2008 12:37


Bruinsje ter Wee - Klijnstra ut Langelille
Email: terwee.langelille@hetnet.nl
Onderwerp: Nijelaemster Brogge, Jikke en Dove Klaas.

Hallo Hank, Bij toeval kwam ik op de site van Oldelamer en ook van de Nijelaemster Brogge van Jikke. Mooie jeugdherinneringen.... Jikke was een altijd vriendelijke en ook kordate vrouw, die wist van aanpakken en we deden heel vaeke even een proatie. We fietsten met z'n allen dag in dag uit vanaf klas 1, weer of geen weer, iedere dag heen en terug vanaf de Kooiweg Nijelaemer naar de legere skoele in Oldelaemer. Toen de brogge er ut was, bracht dove Klaas ons altied mit de boot over de Schipsloot zodat we weer verder konden fietsen naar skoele. Eerst een boot vol mit meisjes en hun fietsen erbij, daarna een boot mit jongens.

Hier bin we ok nog mit op de foto in de kraante kommen, Zwaantje de Boer, Jeltje Koopman, Eeuwkje Klijnstra en ik (Bruinsje Klijnstra) mit dove Klaas mit de stok overdrokken. Dove Klaas vond het prachtig al die kiender om de deure, zien kleine hontie was er altied bij.Hij zat dan in de stoel in hus mit zien hontie noast de kachel en speide dan proemtebak in een pot die in de hoeke van kaemer stond. As wij dan wat vremd keken, dan sleug hij mit de haand op de knie en moest dan vreselijk lachen. Hij had de mondhoeken dan helemoal brun van de proemtebak. Dove Klaas had ok altied een hele lekkere proemeboom bij zien witte hussie stoan, dan mochten we altied proemen eten. Het was een mooie tied, woaran je mit plezier weromme denken, vooral de saamhorighied van Nijelaemer, vooral as het weer begon te vriezen, dan werden de altied zo kalme boeren, helemoal drok en bellen mit mekaer hoe het leek mit het ies op de iesbaene of de riederij al bijna deur kon goan. Op de olde iesbaene noast Oepke van der Schoot en tegenover dove Klaas zien hussie was het ok altied mooi schaatsen, we gingen gewoon naar de baene en dan bun oons doar altied wel iene de schaatsen onder. De stond dan een olde FRAM- bus noast de baene, waor het bestuur in zat mit poeiermelk en ok wel aander drinken.Doar waren ok grote wedstrieden mit een bulte rieders. Veur de rest weet ik zo geen bijzonderheden... De site ziet er trouwens prachtig ut, mooi maekt mit mooie foto's van toen en nu. Groeten, Bruinsje ter Wee - Klijnstra ut Langelille

Date: 23/02/2008 13:22


Kor Bonthuis, Heiloo
Email: kor.bonthuis@quicknet.nl
Onderwerp: Zorgboerderij Ruimzicht.

Hoi Hank, Wat een rare toestanden in het normaal zo "rustige" Friesland. Ik heb het hele verhaal gelezen en de foto's en tekeningen bekeken. Ik kan me toch niet helemaal aan de indruk onttrekken dat er aan zorgkinderen, in welke vorm dan ook, momenteel "iets" te verdienen valt. Kortom sterkte ermee! Tot horens of tot ziens, groeten Kor.

Date: 20/01/2008 13:22


Jan en Annie Elizinga, Rottum
Email: elzinga@uwnet.nl
Onderwerp: het sintelpad van Oldetrijne naar Oldelamer

Hallo Hank, We hebben je verhaal over het huisje bij de Scheene met belangstelling gelezen. De mensen die er woonden en in het artikel worden beschreven, waren namelijk; de grootouders, ooms en tantes én de vader van mijn vrouw. Haar grootvader Brand Bron had er een watermolen in beheer en vulde zijn tijd verder met los werk bij de boeren in de omgeving. Ook het vangen van mollen en bunzings gaf een broondnodig extraatje op zijn inkomen. Ik heb nog een heleboel andere informatie en landkaarten voor je, die je als aanvulling voor dit artikel kunt gebruiken. Ik stuur ze wel op. We zijn druk bezig geweest met het bekijken van de dansclubfoto op de pagina over de dorpkern. Mijn vader\schoonvader Jan Bron op de derde van links voortste rij.Op de 2e rij van boven 2e van links zou een oom, Harm Bron kunnen zijn. Met vriendelijke groet, Jan en Annie Elzinga.

Date: 12/01/2008 22:10


Theo en Emmie van der Tol, Nijelamer
Email: 8487aj33@hetnet.nl
Onderwerp: www.oldelamer.info

Hallo Hank, Wij, Emmie en Theo, zijn blij met al het moois op de website van Oldelamer en omstreken. Uiteraard genieten nog steeds na over je pagina over de kaasboerderij 'Nijehaeck' in Nijelamer. Maar ook al dat andere moois wat je er om heen hebt gemaakt. Bedankt en hartelijke groeten van Emmie en Theo van der Tol.

Date: 08/01/2008 12:10


Geert Sierd en Dienie Oosterhof, Wolvega
Email: dienieoosterhof@home.nl
Onderwerp: De brug van Jikke.

Hallo Hank, Nu we het bestaan van deze website kennen, kijken we geregeld om te genieten van de vele mooie foto's en teksten. Met name de site "De brug van Jikke" heeft voor ons een speciale betekenis. We hebben je met veel plezier de foto's en informatie verschaft. Het geeft een goed gevoel dat onze ouders en grootouders op deze manier niet worden vergeten. Groeten van Geert Sierd en Dienie Oosterhof.

Date: 29/12/2007 13:55


Marieke Oosterhof
Email: mariekeoosterhof@hotmail.com
Onderwerp: De brug van Jikke.

Hallo Hank, Wat leuk om de pagina over 'de brug van Jikke' te lezen. Mijn vader (Geert Sierd) vertelde dat je een avond langs zou komen voor informatie voor een website over de brug van mijn oma. Veel foto's en verhalen ken ik natuurlijk al van oma zelf, ze mocht altijd graag vertellen over vroeger. Zelf herinner ik me nog goed dat wij, mijn zusje en ik, altijd achter oma aanrenden (oma liep snel) als er een boot aankwam. Wij mochten dan helpen om de bomen dicht te draaien en op het knopje drukken om de brug open en dicht te doen. Erg leuk dat het verhaal van de brug nu ook op internet staat. Met vriendelijke groet, Marieke Oosterhof

Date: 07/12/2007 12:12


Frank Kleijer
Email: frank.kleijer@planet.nl
Onderwerp: Laten we maar zeggen dat het regende ...

Goeiedag Hank, Ik was op zoek naar de teksten van de cd ‘Iets van een clown’ van Herman van Veen uit 1981. Als je dat als zoekterm bij Google intikt, kom je op de 16e treffer bij de website van Olde-lamer uit. Maar ik wil je bij deze even hartelijk danken voor dat o zo schitterende lied van Herman wat je op de pagina Herfst, pompoenen en paddestoelen kunt beluisteren. 'Laten we maar zeggen dat het regende' had ik lange tijd niet meer gehoord, maar kon alle zinnen nog uit mijn hoofd meezingen. Goed materiaal!!! Groet, Frank Kleijer

Date: 30/11/2007 18:36


Wolter en Bertha Bosscha
Email: w.bosscha3@chello.nl
Onderwerp: De brug van Jikke

Middag Hank, Wij, Bertha Oosterhof en Wolter Bosscha, zijn blij verrast met jouw presentatie over de brug van Jikke. Met dank aan Geert Sierd, broer en zwager, en natuurlijk aan jou Hank op deze wijze een zeer belangrijke periode in ons leven vastgelegd. Het surfen op deze website is heel gebruiks-vriendelijk en goed voorzien van foto’s met treffende omschrijvingen. Zo blijft de verleden tijd zoals de dag van gisteren. Met vriendelijke groet, Wolter en Bertha Bosscha

Date: 25/11/2007 15:27


Pietje en Jaap Visser, Oudehaske
Email: jaap.visser@home.nl
Onderwerp: De pagina over Oldetrijne

Hallo Hank, Ik ben Pietje Visser Woudstra, en heb vanaf mijn geboorte tot mijn 22 ste jaar op de Eikenhoeve in Oldetrijne gewoond. Leuk om deze website te zien, ik herinner mij dat mijn grotere zusters en broer veel bij de Scheene zwommen zomers. Ik ging ook wel eens mee en dan liepen bij J.v.d. Zee en J. v.d. Laan langs het huis en zo kwam je op het sintelpad, richting Oldelamer. Op de helft van het pad kon je in de Scheene zwemmen. Volgens mij was het er soms best wel gezellig druk. Met vriendelijke groet, Pietje Visser.

Date: 23/11/2007 22:45


Frits Doornenebal, Nijelamer
Email: f.p.doornenbal@wanadoo.nl
Onderwerp: De Brug van Jikke

Heel leuk en interessant Hank! Zowel het verhaal als de foto's van én over de brug van Nijelamer! Groeten Frits Doornenbal

Date: 16/11/2007 18:02


Gijs Kraan, Nijelamer
Email: gijskraan@hccnet.nl
Onderwerp: De Brug van Jikke

Hallo Hank, De pagina over de brug van Jikke is echt heel mooi geworden. Ik wist wel dat je bij Geert Sierd een heel stuk wijzer zou worden. Ik heb overigens nog een oude luchtfoto van ons huis met de kennels (1978) gevonden. Misschien kun je er nog iets mee. Hartelijke groeten, Gijs

Date: 16/11/2007 17.57


Bart van der Vrande, Gemert
Email: carin@rundvleesboerderij.nl
Onderwerp: Mais hakselen

Hallo, Ik ben Bart van der Vrande, 10 jaar. Ik wil binnenkort mijn spreekbeurt doen over maïs hakselen. Kan ik een kopie van de informatie op www.oldelamer.info/mais van u ontvangen? De tekst is namelijk beveiligd. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite. Groetjes Bart

Antwoord: Geen probleem, zojuist verzonden.En maak er wat moois van! Groeten Hank.

Date: 17/10/2007 15:22


Kor Bonthuis
Email: kor.bonthuis@quicknet.nl
Onderwerp: Werkverschaffing

Hi Hank, Prachtig die pagina over de werkverschaffing. (Achteraf gezien) goed werk in een wel hele slechte tijd hè. Ik denk natuurlijk ook aan het Amsterdamse Bos, in die tijd nog 'Bosplan'. Eindelijk eens het deel 'Favoriete muziek' bekeken en beluisterd. Geniet er elke keer weer van. Ook de videotoegift is GEWELDIG !! Groeten Kor.

Date: 05/09/2007 15:19


Eelco Jan en Nicolien de Boer
Email: eelcojandeboer@home.nl
Onderwerp: Oldetrijne

Hallo Hank, Wat een mooi begin van de website over Oldetrijne. Bedankt voor de info, wij wachten met smart op de uitbreiding. Groeten Eelco Jan en Nicolien. Sonnegaweg 66 Oldetrijne.

Date: 24/08/2007 21:40


Guido van Mierlo, Katlijk
Email: guidovanmierlo@hotmail.com
Onderwerp: Website.

Beste Hank, Ik vond het leuk dat je interesse in onze website toonde. We willen nu graag een website met een professionele uitstraling. We hebben veel vertrouwen in de man die het nu voorons gaat doen, misschien leuk om eens op zijn website te kijken, hij heeft daar een paar leuke voorbeelden op staan. www.burowebopmaat.nl.

Natuurlijk ook nog even op jouw website wezen kijken. Complimenten ziet er prachtig uit, vooral de foto's zijn erg goed en prettig dat je het allemaal zo duidelijk uitlegt. De foto's van de ijsvogeltjes zijn echt beauties! Ik vond het ook wel grappig om er een foto van buurman Jos tegen te komen, want die heeft helemaal niets met internet. Alleen de filmpjes over de geiten werkte bij mij niet. Wat doe ik verkeerd? Groetjes, Guido en Heleen.

Antwoord: Niets, alleen even (gratis) Quicktime installeren en je kunt de filmpjes ook zien! Hier is de link. http://www.apple.com/nl/quicktime/download/win.html

Date: 20/08/2007 09:10


Jelle Harder
Email: jelleharder@hetnet.nl
Info: De IJsvogels.

Beste Hank, Vandaag kreeg ik een telefoontje op mijn werk bij Landschap Noord-Holland. Wim Rijnsburger belde mij over de ijsvogels die op jullie site staan. Hij wilde o.a. graag weten of de ijsvogels ieder jaar weer terugkomen in dezelfde nestholte. Ik heb hem verteld dat het kan maar dat ze net zo makkelijk er vlak naast een nieuwe nestgang graven. Wim was erg geïnteresseerd en enthousiast. Hij maakte mij attent op jullie site compleet met filmpje van de ijsvogels bij hun nest. Wel, ik heb de site bekeken en het ziet er prachtig uit. Leuke tekst en mooie plaatjes. Hoewel ik jaarlijks vele tientallen malen een ijsvogel zie blijft het boeiend deze vogels te volgen.

Op het filmpje is te zien hoe een ijsvogel achteruit de nestgang verlaat. Dat doen ze op een paar momenten: Eerst al als er nog aan de nestgang wordt gegraven. Dan kunnen ze niet omkeren in de nauwe nestgang. Maar door achteruit te gaan duwen ze ook gelijk met staart en poten de losgemaakte grond de nestgang uit. Is de nestgang klaar dan is er aan het einde van de gang een kom gemaakt waar de eieren gelegd worden. Door die extra ruimte kunnen de ijsvogels omdraaien en met de kop voorwaarts het nest verlaten. Je weet dan dat de nestgang klaar is. Als er eenmaal grote jongen in het nest zitten is de nestkom 'vol'.

Ook komen grote jongen wel wat naar voren de nestpijp in als er weer een ouder met voer komt. Dat betekent soms dat de ouder geen kans meer krijgt zich om te draaien als de nestpijp verder smal gebleven is. Ook dan komen de oudervogels achterstevoren de nestgang uit. Ik vermoed dus dat op jullie filmpje de jongen al aardig groot waren. Tenslotte zag ik dat jullie ook een link hebben gemaakt naar de IJsvogelhandleiding. Als maker daarvan vind ik het natuurlijk erg leuk dat die mogelijkheid is geboden. Lees voor het onderhoud van de ijsvogelwand het deel hierover in de handleiding eens door.
Succes met de ijsvogels en de mooie site! Groeten, Jelle Harder Hilversum

Date: 08/08/2007 22:19


Elma Walinga
Email: johan.elma@live.nl
Vraag: Betreft de fluisterbootjes in de Weerribben.

Hallo Hank, Ik heb uw pagina bekeken over de Weerribben en ik wil zelf ook graag een keer er een zondag lekker op uit met zo'n fluisterbootje. Nu was ik nieuwsgierig wat het per uur kost en hoe lang ik van te voren moet reserveren. Ik hoor heel graag van u. Met vriendelijke groeten, Elma

Antwoord: De foto’s die je hebt gezien zijn genomen bij Ossenzijl. De verhuurder daar heet 'de gele lis'.Ze hebben uiteraard een eigen website waar je alles kunt vinden. Een hele dag varen is een flinke periode maar alles kan natuurlijk. Er is in Ossenzijl ook een restaurant en een klein museum en informatiecentrum over de historie van het gebied. Veel plezier! Groeten Hank

Date: 19/072007 22:09


Bauke uit Vegelinsoord
Email: bauker@home.nl
Vraag: Waar is is die baan?

Hallo Hank,
Wij Ingrid, Kees en Bauke zijn treinliefhebbers. Smalspoortreinen heeft onze voorkeur maar ook grootspoor voorbeelden zijn interessant voor ons. Wij hebben zelf nu natuurlijk ook het nodige in de tuin rijden maar dat is allemaal schaal 1:22.5. Enkele jaren geleden stond er een groot artikel met foto's over een zogenoemde Zoll 7 1/4 baan, dit is een formaat waar op je passagiers mee kunt nemen. En het was in de omgeving of in Oldelamer zelf, gewoon op het voorerf. Er zat, als voorbeeld, b.v. een Sik op accu's bij dacht ik. Maar waar is die baan...?Vorige week waren we in Sonnega toen dacht ik nu ga ik ook even naar Oldelamer om te kijken of ik het zie liggen, de rails bedoel ik, maar vonden niets op het eerste gezicht... vandaar onze vraag. Wij wonen op Stobbegat (Vegelinsoord). Groet, Bauke

P.S. De website ziet er echt prachtig uit, alleen niets over de treinen... nog :-)

Hank: De eigenaar van dit 'uit de kluiten gewassen speelgoed' heet Gerlof Cnossen. Hoofdweg 31b telefoon: 0561-499392.

Date: 09/06/2007 15:36


Lieske Simon-Pauw.
Email: lieskesimon@hotmail.com
Vraag: Weet iemand wat er met de boerderij van Stichting Citadel is gebeurd?

Hallo, leuk je website te zien. Als kind kwam ik vaak in Oldelamer op de boerderij van Han Deinum. Hij had een soort sekte daar, maar als kind vond ik het geweldig. Ze bakte hun eigen brood, maakten hun eigen worsten, hadden huskies .... De deel van de boerderij zag eruit als een Middeleeuws kasteel met een enorm haardvuur, een grote bronzen kroonluchter en een lange tafel in het midden waar alle gasten zaten. Wat is er nu met die boerderij gebeurd? Hoe keken de mensen van het dorp tegen die "sekte" aan? Ik ben erg benieuwd of er nog iets over is van dat prachtig interieur.
Groeten, Lieske Simon-Pauw.

Date: 26/05/2007 23:14


Eeuwkje Klijnstra Spanga.
Email: baas0750@planet.nl
Home Page:

Hallo Hank. Van de week hebben we gezellig zitten kletsen in de trein naar Leeuwarden. En inderdaad; een leuk stukje over de kaasboerderij in Nijelamer. Ik vind je website er fantastisch uitzien. Het zal je flink wat tijd kosten, maar het resultaat is er ook naar. Zelf ben ik in Nijelamer geboren en getogen en woon nu inmiddels alweer bijna 13 jaar in Spanga. Afgelopen weken regelmatig van Spanga naar Nijelamer gewandeld als training. Vooral de afwisseling is prachtig, eerst de Rottige Meenthe en dan het weidse landschap van Olde- en Nijelamer. Ik doe het allereerst voor de Elfstedenwandeltocht, gisteren weer de dagje van 45 km, en voor 2 juni de Kuiertocht. Daarnaast wandel ik ook met de Nordic Walking van Gymnastiek vereniging Oldelamer. Johan Beijk laat ons heel wat mooie stukjes Friesland en Overijssel zien. Nou, succes met de site! Ik kom zeker nog eens rondkijken. Groetnis Eeuwkje Klijnstra

Date: 17/05/2007 15:33


Luc De Backer, Antwerpen
Email: luc.de.backer@pandora.be
Home Page:

Geachte Hank, Ik kwam bij toeval op uw site terecht…….Verrukkelijk mooie site…
Proficiat! Luc.

Mr. Luc De Backer
Antwerpen

Date: 14/05/2007 23:03


Janke Bron, Heerenveen
Email: j.bron13@chello.nl
Home Page:

Hallo Hank, Ten eerste wil ik je even bedanken voor de emailtjes die je stuurt, zo kijk ik regelmatig naar je website. De prachtige natuurfoto's en de leuke stukjes die erbij staan. Ook alle wetenswaardigheden van Oldelamer lees ik met plezier. Met vriendelijke groet,

Janke Bron

Date: 19/04/2007 18:39


Jan en Ingrid van Overeem
Email:
jvanovereem@struikheide.nl
Home Page:

Goedemorgen Hank, We kijken met veel plezier en bewondering naar je website. Mooie foto's en mooie muziek! Ook het hybride orgel is interressant om naar te kijken. We wonen in Heerenveen en komen beslist eens kijken in Oldelamer. Ik zal dan Piet Soorsma vragen of ik "stiekem" op het orgel mag spelen om vervolgens overtuigd te raken van de voordelen en schoonheid van het hybride orgel.
Hallo Hank,
Groeten, Jan en Ingrid

Date: 08/04/2007 09:28


Jurjen Pille
Email:
j.pille@hetnet.nl
Home Page:

Dag Hank, Ik heb toch even moeten opzoeken waar Oldelamer nu precies ligt. Nu ik het weer weet, herinner ik mij ook dat ik op weg naar Nijetrijne er doorheen gereden ben. Mooi dorp, mooie site.
Groet, Jurjen

Date: 12/03/2007 20:09


A van Daal, Nijeberkoop
Email:
schuilhut@xs4all
Home Page:

Dag Hank, De website bekeken. Ziet er erg mooi en goed verzorgd uit. Maar eigenlijk heb ik een vraagje. Op zaterdag 10 maart, was ik aanwezig in de PKN kerk bij het concert van de Russische volksmuziek. (Duo Minsk) Ik denk dat ik daar mijn mobiele telefoon verloren heb. Het is wel een oudje en lichtblauw. Maar er zitten zoveel gegevens in. Maar misschien ben ik hem ook wel buiten verloren.Tijdens het concert had ik hem nog op uit gezet. Misschien heeft iemand hem nog gevonden? Wie weet. Mevrouw Anna van Daal

Date: 10/03/2007 23:50

Antwoord van Hank: Jawel, hij is gevonden! Waar een website al niet goed voor kan zijn..

Reactie van Anna: Hoi Hoi.....I am Happy! Want mijn mobieltje is gevonden door de Soorsma's. Sorry voor het storen. Groeten Anna van Daal, Nijeberkoop

Date: 11/03/2007 20:07


H.Prins
Email:
hprins123@hetnet.nl
Home Page:

Dag Hank, Wat een prachtige foto stuurde je me weer. En al de beschrijvingen erbij. Ik neem m'n petje voor je af. Fantastisch! Het lijkt mij een heel werk om te doen,maar ik denk dat je er veel plezier in hebt. Ik ben al te oud om nog te verhuizen, maar Oldelamer lijkt me bijzonder mooi en rustig om te wonen. En je hebt ook veel contact zie en lees ik. En Friesland trekt me byzonder aan omdat mijn grootmoeder van mijn moeders kant uit Friesland komt. Mijn vader was trouwens een Zwollenaar. Nu ik wens je verder veel succes en doe de groeten aan mevrouw Dussen. Groeten van Hiske

Date: 04/03/2007 18:33


A.Rozenberg
Email:
arozenberg18@home.nl
Home Page:

Hallo, Wat is dit een prachtig iets. Bij verrassing gevonden. Heb zelf vanaf mijn geboorte tot mijn 18de jaar in Oldelamer gewoond. Wij woonden aan de Kerkeweg 13 in de arbeiderswoning van D. Pelleboer. Voor ons ome Dirk en Tante Aaltje. Mijn vader Wobe Rozenberg is jaren boerenarbeider bij deze mensen geweest. Later hebben we nog jaren aan de Hogeweg 4 gewoond in de twee-onder-een kapwoning die het dorp rijk is. Kan mij het cafe tegenover de kerk van Nijholt nog herinneren, hier hadden wij de toneelvoorstelling van onze school. En de bakkerij en de winkel van Alle Veenstra, van Alle kregen wij altijd een snoepje, als hij de boodschappen kwam brengen. Heb altijd met veel plezier in Oldelamer gewoond en heb er dan ook zeer goede herinneringen aan. Kan mij zelfs dat sintelpad naar Oldetrijne nog voor de geest halen. Mijn moeder gebruikte dit pad om naar de naaister in Oldetrijne te gaan. Mevrouw van der Laan; zij woonde in Oldetrijne aan het begin van het sintelpad. Heb me altijd afgevraagd wat er met het pad gebeurd is. Het zou toch mooi zijn als dit pad weer in ere hersteld wordt. Zat nog even te kijken naar de pagina over 'Van arbeidershuisje naar rustiek pand'. Dit huisje staat niet aan de schipsloot. Het staat aan een paadje tegenover de boerderij van van Dijk aan het begin van Oldelamer.Even schuin naast dit pand staat aan de Hoofdweg of stond een huisje wat vroeger een smederij geweest moet zijn. In mijn jeugd woonde hier de Familie Moes. Dit is werkelijk een prachtige site met foto's die bij mij een gevoel oproepen van heimwee en zeer goede herinneringen. Prettig en mooi. Dank je wel!

Date: 21/02/2007 21:47


Cathrien Hesselink - Milius
Email:
cs.hesselink@planet.nl
Home Page:

Hallo Hank; Ik heb dit webadres doorgestuurd gekregen van mijn broer Hein Milius. Jou vast wel bekend! Zelf woon ik met mijn gezin in een bos op de veluwe. Zeker ook prettig wonen, maar als ik bij Hein ben, geniet ik van de enorme wijdsheid. Jullie zijn allemaal bofkonten om zo lekker de ruimte te hebben. Geniet er van! Leuk om zo de omgeving nog eens op een andere manier te zien. En Sebastiaan; Oldelamer is echt super!
Cathrien Hesselink- Milius.

Date: 16/02/2007 16:58


Erwin Heida, Berlikum
Email:
fixi@wanadoo.nl
Home Page:

Hank; Mooi gemaakt, schitterende plaatjes, en fraai om te zien waar mijn roots ontstaan zijn. Mijn vader is hier geboren, zijn naam is Sipke Heida. En ik ben één van zijn twee zonen: Erwin. Mijn opa heette Gerbrand. Oldelamer is en blijft mooi!

Groeten uit Berlikum,
Familie Heida

Date: 08/02/2007 18:50


Henk Feenstra, Friesland
Email:
hfjveenstra@tiscali.nl
Home Page:

Hallo Man, Voor m'n weblog onliners uit Friesland mis ik voldoende technische kennis om het net zo perfect te maken als jouw site. Kun je helpen bij mijn prodeo ( pro-Friesland) blog? Groeten van Henk.

Antwoord: Hallo Henk, Dank je voor je compliment. Helaas kan ik je niet ‘even helpen’. Dit audio visuele resultaat heeft mij letterlijk ontelbare avonden en weekenden gekost en is niet simpel te kopiëren. De basis echter wel. Lees op de FAQ pagina hoe ik aan dit format gekomen ben. Maar ik zou het ook NOOIT meer zo doen. Inmiddels zijn er namelijk snellere oplossingen zoals een totaalpakket van een goede provider. Heb je trouwens al over een domein(naam) nagedacht? Door meerdere websites/domeinen, zit ik bij drie providers; Zonder enig voorbehoud kan ik je hosting2go aanbevelen. Als je hun prijzen vergelijkt met de concurrentie, heb je hun sitebuilder gratis! http://www.hosting2go.nl/sbvoorbeeld/3/ of Joomla. Dit is freeware: http://www.dutchjoomla.com/ Helaas zul je je altijd wat moeten verdiepen in de technische achtergronden om je toekomstige problemen te kunnen doorgronden. Als je in een auto rijdt hoef je niet te weten wat er allemaal onder de motorkap gebeurt, maar je moet wel een rijbewijs hebben. Zo is het met html ook. En als je toch zelf wil prutsen; in ieder geval Frontpage vergeten. Microsoft heeft inmiddels een betere opvolger. Die tegen Dreamweaver, Fireworks en Flash op kan boksen; Microsoft Expression. Maar vragen kan altijd natuurlijk, Succes, Mvg Hank Dussen

Date: 19/01/2007 19:12


Anne Alberda, Friesland
Email:
anne.alberda@reining.nl
Home Page:

Hallo Hank, Sinds ik in Kolham in de provincie Groningen, voor Friese begrippen: 'Het Verre Oosten', aan een nieuwe uitdaging ben begonnen, kijk ik met nòg meer plezier naar je website. En ik wil graag met jou én je bezoekers delen waarom. Wat mij namelijk binnen deze regio opvalt, is de droevigheid. 'Je weet pas wat wit is, als je zwart hebt gezien'. Vanuit die woorden, bemerk ik het verschil tussen Friesland en Groningen. Het is de stemming! Het is de omgeving Friesland met zijn karakteristieke stemming. Jouw site geeft daar heel duidelijk een beeld van. Oldelamer heeft dat Fries-karakteristieke. Pittoresk, een vleugje dromerig, hoopgevend en vooral gelukkig! Wie is hier nu niet naar op zoek? Kortom, fantastisch werk, man! Wat ik wil duidelijk maken is dat ik juist dat stukje nu zo waardeer, omdat ik er meer afstand van heb. Wellicht is dat een stukje heimwee en melancholie, maar het zijn uitsluitend positieve gevoelens die ik krijg. Je website geeft een bepaald gevoel weer. Keep up the good work. Ik denk dat je een mooi stukje microgeschiedenis op de kaart zet. Niet om je een veer in de kont te steken, maar voor mij ben net een Geert Mak met zijn boek over Jorwerd. Alleen je medium is anders. Ga zo door. Groeten, Anne

Date: 19/12/2006 9:53


Alan Bakker Valthermond Drenthe
Email:
info@bakkerhondenbrigade.nlplanet.nl
Home Page: http://www.bakkerhondenbrigade.nl

Beste Hank, Nog even een kleine reactie op de vraag wie was Ale Bakker? Zie het antwoord van Allard van der Wal op 24-09-2006. Ik heb een kleine aanvulling hierop. Ale Bakker werd geboren in 1899 en was de 2e uit een gezin van 10 kinderen, zoon van Jacob (Jouk in de volksmond, beroep visser ) Bakker en Aaltje Schaap en woonden aan de Kerkeweg 6 bij het broggien. Ale Bakker was zelf gehuwd met Antje de Vries en was van beroep rietdekker en rietsnijder. Zijn gezin bestond uit 7 kinderen 6 zonen en 1 dochter. Twee zonen Anton en Jaap hebben nog zelfstandig een rietdekkersbedrijf en Sake uit Langelille helaas overleden, was riethandelaar, Freddie was straatmaker, Fonnie had zijn glaszettersbedrijf overgedaan aan de kinderen. Tinie de dochter heeft altijd in het ziekenhuis gewerkt.

Weet je Hank dat vroeger in de volksmond "Ale Bakkers broggien" naar zijn vader werd genoemd?. Het heette toen "Jouke Bakkersbrogge". Sorry, ik ben mij zelf vergeten voor te stellen, ik ben de jongste zoon van Ale Bakker ( wél de grootste geworden) mijn naam is Alan Bakker en woon in Valthermond Drenthe. Zelf heb ik een bewakingsbedrijf met de specialiteit van bewaking met honden.
Vroeger kwam politieman Adema vaak bij mijn vader een kop koffie drinken dan had hij altijd een grote politiehond bij zich. Dat vond ik geweldig dat wilde ik later ook.(Misschien kwam hij ook weleens over mijn broers praten als zij ondeugend waren geweest maar dat weet ik niet meer precies ). Met vriendelijke groet Alan Bakker.

Date: 12/12/2006 19:47


Lex van der Sluis (Spiekman), Rotterdam
Email:lexenmatine@kpnplanet.nl

Home Page:

Hallo Hank, Zomaar op een vrijdagavond op het woord 'Oldelamer' 'gegoogled'... Waarom nu? Geen idee! Wat ik wèl weet, is dat ik als jongen, dag in dag uit, over de Kerkeweg naar mijn lagere school fietste en vrijwel mijn gehele lagere schooltijd, nu 30 jaar geleden, in Oldelamer heb doorgebracht. Het is echt genieten met die prachtige foto's en links. Zag zelfs mijn 'eigen' meester nog voor de klas en nog steeds die oude kastanje achter de school staan. Zijn de fietsenhokken er ook nog? Het feest der herkenning! Het huis van oma Heida, waar ik vroeger nog eens worteltjes uit de tuin gepikt heb. Of het 'kleine' huisje ernaast van de familie Landman die er blijkbaar nog steeds wonen. Met René Landman keek ik vroeger op de woensdagmiddag naar de televisie. Limonade en een bakje chips op schoot. Of de boederij van familie de Groot. Die hadden vroeger een zoon met geestelijke handicap maar wel héél sterk was. Waren we toen allemaal een beetje bang voor. Tja, mijmeren in het verleden. De bakker in de scherpe bocht van de Hoofdweg waar we brood haalden. Of de ruilverkaveling, die ik in zijn geheel heb meegemaakt. Wat een puinhoop was dat. De klei en modder ruik ik nog steeds. En een geheimpje; ik was vroeger heimelijk verliefd op één van de twee zusjes Heida. Een familienaam die ook vaak voorkomt in je verhalen. Ze zullen ongetwijfeld niet ver van dat mooie, rustige Oldelamer wonen. Mijn buurjongen heette trouwens ook Heida, Klaas Heida! Welnu, ik denk dat ik volgend jaar maar eens met mijn gezin een tussenstop bij jullie maak. Heel veel succes met de website. Nogmaals ik heb genoten en misschien nog eens tot ziens in Oldelamer!

Groeten, Lex (Ooit Kerkeweg 34)

Date: 24/11/2006 21:03


Janke Bron
Email:j.bron13@chello.nl]
Home Page:

Hallo Hank, Mijn naam is Janke Bron en ik ben al een tijdje met de stamboom van de familie Bron bezig. Ik kan Brand Bron (mijn over-grootvader) nog niet inbrengen want ik weet nog niet wie de vader van Brand Bron is.Door een toeval kwam ik op je website terecht en heb via je gastenboek weer een paar nieuwe 'Bronnen' gevonden. Ik vind het een informatieve website en erg leuk om te lezen!

Groeten, Janke Bron

Date: 12/11/2006 13:52


Herman Serano, Hilversum
Email:
[hserano@kpnplanet.nl]
Home Page:

Hoi Hank, Indien je de tekst op de luidklok van de kerk in Oldelamer met het Reg.nummer 2 M 72 wil ontvangen, dit staat vermeld in het boek over de klokkenvordering 1942 /43, kan ik je de tekst volledig,zoals hij staat vermeld , naar je mailen. Mijn belangstelling voor torenuurwerken en luidkloken en bellen is zeer groot, vandaar dat ik veel boeken (naslagwerk ) heb verzameld ,ik zit ook regelmatig op internet.Mogelijk staat er nog een mooi oud torenuurwerk in de toren, indien je een foto zend per mail kan ik je mogelijk iets over vertellen. Als je info wil over de gieter van de luidklok moet je zoeken op het register van klokkengieter van Andre Lehr te vinden op de site van het Beiaardmuseum te Asten.Hank als je meer info wil , kan je me mailen en natuurlijk ook bellen. Met vriendelijke groet, Herman.

Date: 08/11/2006 22:29


Jan_Erik Stolp, Oldelamer
Email:Jan-Eric Stolp [janeric.stolp@azalp.com]
Home Page: azalp.com


Allard van der Wal, Oldelamer
Email:avandewal@zonnet.nl
Home Page:


Michel van Tongeren, Amsterdam
Email: michelvt1@planel.nl
Home Page:

Hi Hank, Je wilde (opbouwende) kritiek van iemand uit het vak. Ik zit in 'het vak', maar heb geen opmerkingen of tips waarmee je het geheel kan verbeteren. Ik vind het namelijk allemaal prachtig! En dat voor iemand waaraan 'ontdek je plekje' nou niet echt besteed leek. Lay-out, opbouw, kleurstelling, tekst het is verbluffend effectief, interessant en mooi. Wellicht met uitzondering van je voorliefde voor cowboy-muziek dan. Ik mis James Taylor overigens wel een beetje op je muziekpagina; dat is toch altijd één van je helden? En dan de foto's. Je hebt het 'oog'. Met deze, zowel technische als esthetische, kwaliteiten in huis kan je in de toekomst misschien op zoek gaan naar 'het experiment'. Wat dat exact is weet ik natuurlijk niet, maar je zou kunnen speuren naar vormgeving en effecten die voorbij de verwachting gaat; die internetsites in de volgende fase brengen. Voorlopig is dit echter als zeer leuk en interessant; ik zal hem 'bookmarken.' Bedankt voor het kijkplezier. Michel.

Date: 24/09/2006 17:30


Freek Lodewijks, Leeuwarden
Email:
freek.lodewijks@hetnet.nl
Home Page:

Hallo Hank. Op de pagina op je website over 'De Rottige Meenthe' vraag je je af wie Ale Bakker van het 'Ale Bakkers Broggien' is. In de fotocollectie van www.friesfotoarchief.nl (Tresoar, Fries Historisch en Letterkundig Centrum) bestaan een aantal molenfoto's uit Oldelamer. Ze zijn gemaakt in de 2e helft van de 20e eeuw en de auteur is: A. Bakker! Misschien is dit wel de A(le). Bakker die je zoekt! Met vriendelijke groet, Freek Lodewijks

Date: 22/09/2006 12:24


Lydia Mast
Email: lydiamast@hotmail.com
Home Page:

Hoi Hank! Per ongeluk kwam ik terecht op de site van het kleine Oldelamer. Ik was zeer onder de indruk, vooral die foto's van heel lang geleden en de watersnoodramp. Ik zal de site zeker vaker bezoeken. Ga zo door!! Groetjes van Lydia

Date: 08/09/2006 17:04


Thomas & Anne Maarssen Spanga
Email: anne.maarssen@ooievaarsstationspanga.nl
Home Page: http://www.ooievaarsstationspanga.nl

Hallo Hank, Van harte gefeliciteerd met de 10.000 ste bezoeker. Op naar de 20.000 ste zou ik zeggen! Ik heb een ideetje voor een aanvullende link op de ooievaarspagina.Vogelbescherming Nederland heeft ook leuke informatie, daar wordt nu doorgegeven waar de ooievaars die op trek zijn vertoeven. Met een vriendelijke groet, Anne

Date: 05/09/2006 09:19


Henk Dussen, Amsterdam.
Email: Henk.dussen@xs4all.nl
Home Page: -

Hoi broertje!, Gefeliciteerd met je 10.000 bezoeker! Het grappige vind ik dat jezelf exact in je mailing aan de vaste bezoekers aangeeft waarom je site zo leuk is. De commentaren in het gastenboek bevestigen dat ook. 'Je beschrijft je eigen verbazing' ;-). Vanmiddag toevallig uitgebreid het verhaal over dat sintelpad bekeken (heb nog een weekje vrij). Dat zijn pas de échte spannende verhalen; beschrijven wat er niet meer is! Om één of andere reden doet het kruidenierswinkeltje met het D-E bord mij denken aan het winkeltje aan het begin van Schoorldam. Als je vroeger op de fiets uit Amsterdam kwam of terug van het zwemmen aan het noordhollandskanaal, kocht je daar een ijsje ofzoiets. Enfin. Het blijven literair, topo- en demografische interessante stukjes die de aandacht verdienen. Het zou mij niet verbazen als je nog eens in de prijzen valt qua inhoud en vorm. Het gaat tenslotte alleen maar (...) over een dorpje met drie verkeersbulten, een brievenbus, een bushalte en een buurthuis! Groeten, Henk

Date: 04/09/2006 22:25


Wietsche Cnosssen, Oldelamer.
Email: Cnossen@kpn-officedsl.nl
Home Page: -

Hallo Hank, Dat zou wat wezen dat het pad tussen Oldelamer en Oldetrijne weer in ere werd hersteld. Wat ik er nog van weet, is dat er met de feesten van Oldelamer er altijd een dobbeltocht voor fietsen werd georganiseerd en dat je dat pad ook langs moest fietsen. Als het pad er zou komen, ben je ook zo op de Driewegsluis en van daaruit ben je zo weer in Kalenberg. Ook ik heb het oude winkeltje aan het Sintelpad nog meegemaakt. In 1957 ben ik op de lagere school gekomen, toen heeft het voortbestaan niet zo lang meer geduurd. De winkel kwam toen tot in de beginjaren 1970 in het pand waar nu Rein en Sietske de Jong wonen. Gauke de Bakker nam daarna op hele kleine schaal nog wat winkelverkoop over in hun pand. Overigens mijn email adres is veranderd, al een hele poos. Vandaar dat ik je ook even schrijf. Maar de draaibrug in Oldelamer, dat was me ook wat! Dat was hèt zwemparadijs van Oldelamer en omstreken. Met vriendelijk groet, Wietsche Cnossen

Date: 21/08/2006 21:48


Annemiek Manuel, Sint Maartenzee.
Email: rma@wxs.nl
Home Page: -

Ha die neef Hank! Eindelijk een berichtje van 'het nichtje van de voorpagina' van je website. Ik surf nu al meer dan een uur bij je rond. Echt mooi! De foto's, teksten, muziek en layout vormen een indrukwekkend goeie combinatie. Vaak slaan mensen die vanuit een persoonlijke belangstelling een website starten zo door. Dan zwammen ze zo door dat je geen zin meer hebt om verder te lezen. Vooral als ze het over mensen en namen hebben die je als relatieve buitenstaander niet kent. Of ze worden vreselijk wollig. Bij jou is dat helemaal niet zo. Je schrijft heel persoonlijk, rustig en toch lekker snel leesbaar. De sfeer die je creëert... die klopt gewoon in combinatie met de rest. Volgens mij ligt er nog een grote toekomst voor je in het verschiet, Nederland telt toch iets van 450 gemeentes? Zeg, doe je de groeten aan mevrouw Dussen? Annemiek!

Date: 20/08/2006 12:30


Ed Vanhellemont, Antwerpen.
Email: ed.vanhellemont@pandora.be
Home Page: -

Hallo Hank, Ik zou er veel woorden aan kunnen wijden, maar doe het niet en hou het kort. Al was het alleen al om een bij u bekend stereotype over uw zuiderburen te weerleggen. 'Wat zijn Oldelamer en omstreken en je website toch mooi!' Groeten uit België Ed.

Date: 14/08/2006 13:12


Pieter Timmerman, Emmeloord
Email: pbt@planet.nl
Home Page:

Hallo Hank, Er was vroeger een sintelpad binnendoor van Oldelamer naar Oldetrijne. Uit nieuwsgierig-heid en nostalgische gevoelens ben ik gisteren eens gaan kijken of het pad nog bestond. Ik vond helaas niets. Ook het winkeltje dat aan het begin van het pad stond (met op de muur een blikken reclamebord van D.E. is er niet meer.) Misschien zijn er in Oldelamer mensen die nog een foto van het winkeltje of van het sintelpad bezitten. Of van een loopbruggetje over de Van Helomavaart naar Munnekeburen? Van het huis aan de Scheene heb ik een fotootje in mijn bezit.

Misschien is het toch eens een idee om dat fiets-voetpaadje opnieuw aan te gaan leggen? Mijn grootouders Brand Bron en Hilligje Limburg en later toen zij waren overleden, mijn oom Geert Bron, woonden in een huis dat halverwege Oldelamer en Oldetrijne aan de Scheene stond. Mijn moeder Geesje, haar zuster Jantje en haar vier broers Geert , Jan, Harm en Anne zijn daar opgegroeid. Mijn moeder (in 1925 geboren) zat in Oldelamer op school. Van mijn ooms en tante weet ik dat niet. Mijn grootvader is in 1938 op jonge leeftijd overleden aan een longontsteking. Hij was 48 jaar. Mijn grootmoeder overleed in 1957. Ze zijn in Oldetrijne begraven. Misschien ook zijn er nog mensen die een verhaal hebben te vertellen over mijn grootouders Brand Bron of Hilligje Limburg.          

Met vriendelijke groet Pieter Timmerman Emmeloord

Date: 03/08/2006 11:41


Thomas & Anne Maarssen Spanga
Email: anne.maarssen@ooievaarsstationspanga.nl
Home Page: http://www.ooievaarsstationspanga.nl

Hallo Hank, Ik heb vanmiddag de website eens helemaal goed bekeken. Fantastisch en vooral de teksten erbij zijn leuk! Zelf vind ik het een wonder wat jij ons toebedeeld hebt. Mensen zoals jij zijn er te weinig van. Geweldig ook dat we nu ook via een eigen domeinnaam te bereiken zijn! De website én het mooie weer hebben ons doen besluiten de gehele maand juli dagelijks voor publiek open te zijn. Iedere dag van 14.00 tot 17.00 uur! Nogmaals bedankt! Anne.

Date: 16/07/2006 05:31


Dick Schwarz Amsterdam
Email: Dick Schwarz [dschwarz@com-all.nl]
Home Page:

Hallo! Even een applaus berichtje, Hank. Wat een prachtige ooievaars aflevering! Groeten, Dick

Date: 15/07/2006 12:18


Jacques Laureys
Email: jacques.laureijs@hetnet.nl
Home Page:

Beste Hank, Ik zag op je website een mooi verhaal over de watersnood 1916. Nu wil het geval dat ik hier post- en fotokaarten van verzamel. Vaak is het van die fotokaarten moeilijk te achterhalen van welke plaats het is. Ik heb een fotokaart in mijn bezit waarvan ik vermoed dat het Friesland betreft. Misschien dat je deze boerderij herkent ? Met vriendelijke groet, Jacques Laureys.

Noot van Hank: De bewuste foto is geplaatst op de tweede pagina van Foeke's Fotoboek. 
Klik hier om rechtstreeks naar Foeke's Fotoboek Deel 2 te gaan

Date: 19/06/2006 18:31


Jacob Poortstra
Email: j.poortstra@planet.nl
Home Page: http://www.vogelfotos.nl

Dag Hank, Leuke website heb je gemaakt. Je vroeg mij toestemming voor het gebruik van buizerd foto van mij. Ik zou zeggen: ga je gang voor wat betreft de buizerd! Spectaculair hè, dat klimmen in de boom door die jongens van de roofvogelwerkgroep. Zelf blijf ik bij het vogelen liever met beide benen op de grond. Ik stuur je de foto van de buizerd mee op de hoogste resolutie die ik nog heb, dat is 800x600. Ik maak ze met een telescoop en een simpel digitaal cameraatje (sony cybershot) en verklein ze van 2300x1700 naar 800x600. De rest bewaar ik niet. Wat mij opviel aan je website was de ongedwongenheid en het plezier waarmee het gemaakt is, dat straalt er echt af. Verder gewoon mooi en informatief enzo, maar het plezier en de positieve uitstraling vond ik direct in het oogspringend! Groet Jacob.

Date: 16/06/2006 16:51


Wim Duckburg - Leeuwarden
Email: duckburg@planet.nl
Home Page: www.duckburg.nl

Hallo Hank. Hartelijk dank voor je bezoek aan mijn website www.duckburg.nl Ik heb ADSL van Planet, daar is de site ook ondergebracht. Het weblog gedeelte loopt gratis via: www.web-log.nl Je vroeg me om geiten cartoons, ik zal de geiten in de gaten houden.(Mooie alliteratie, vindt je niet?) Ik heb uiteraard jouw site ook bezocht. Het is een mooie site over alles wat zich zo al in én om het dorp afspeelt. Leuke teksten en mooie foto's. Mijn compliment daarvoor! Met vriendelijke groet, Wim Duckburg

Date: 11/06/2006 12:01


Rinke Bolster - Groningen
Email: rinke_bolster@hotmail.com
Home Page:

Beste Hank, Ik heb zojuist je Oldelamer website geshowd aan Marjolein. Ze was blij verrast en erg onder de indruk. 'Ga vooral zo door en doe de groeten aan Hank' zei ze. Bij deze dus. Ik wist trouwens niet dat je een rode fiat 128 hebt gehad; wederom stijg je in mijn achting! Vanuit Groningen een heel fijn lang weekend gewenst en tot spoedig sprekens; Vriendelijke groet, een fan!

Date: 24/05/2006 23:24


Anne Maarssen - Spanga
Email: maarssen@solcon.nl
Home Page:

Hallo Hank. Je had mij gebeld om te melden dat de 'onze' pagina er vast op stond, dat het een beginnetje was en nog lang niet af was. Maar ik zou toch zeggen dat de informatie al aardig volledig is. Ik vind dat het er leuk uit ziet. Ik heb geprobeerd de tekst voor Thomas uit te printen, maar dat lukt mij niet. Ik snap dat je nog wat foto's wilt van de ooievaarsjongen, maar dan moet je nog een paar weken wachten. Ik zal nog wat oudere foto's zoeken! Met vriendelijke groet, Anne..

Date: 23/05/2006 13:25


Ferry Bazuin - Haring, Eelde
Email : f.haring@hetnet.nl
Home Page :

Beste Hank. Ik was op zoek naar een ooievaarsstation in Eernewouden of in Spanga. Dat heb ik helaas niet gevonden, maar kwam zodoende op je website terecht. Fantastisch wat mooi is die! Kun jij misschien een artikel maken over het ooievaarsstation van Spanga? Dat is een gat in de markt! Zelf bezit ik ook nog wat Fries bloed, al ben ik geboren in Gelderland en groot gebracht in de stad Groningen en woon nu alweer 45 jaar in Eelde Drenthe. Ik ben de jongste dochter van Albertha van Essen uit Leeuwarden die destijds is getrouwd met Hendrik Haring uit Den Haag. Misschien kom ik via jouw gastenboek nog eens verre familieleden tegen! Lijkt mij leuk en je weet maar nooit! Hartelijk dank voor het lezen en publiceren van dit bericht. Vriendelijk groeten Ferry Bazuin - Haring.

Date: 01/05/2006 18:25


Corry Nicolay,
Email : Corry Nicolay [corrynicolay@hetnet.nl]
Home Page : http://www.kleurrijkgeloven.nl

Dag, Hank! Mijn complimenten voor het bijwerken van de website. Ik vind het een lust om te zien! Met Palmpasen was er een blij en sfeervol feest in de kerk. Ik stuur je een leuke foto. Zou je die met tekst willen plaatsen in de 'digitale' deurwachter? Hartelijke groet; Corry Nicolay

Date: 18/04/2006 09:30


Dennis Dussen, Amsterdam
Email : dennis.dussen@xs4all.nl
Home Page :

Mi Hermano, Dank je voor de update Pasen en voorjaar 2006. Nogmaals je foto’s bekeken. Die kip met haar kids samen op stok in het kippenhok verdient wat mij betreft de hoofdprijs bij de maandelijkse uitreiking van de Oldelamersche Photografische Vereniging en omstreken. Heb je trouwens al gezien dat Google je nu ook eindelijk weet te vinden? Als je nu Oldelamer intikt sta je op de 3e plaats van pagina 1! Dat was tot voor kort ergens in het midden van pagina 5. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Paasgroeten uit Capitol City of Holland

Date: 16/04/2006 20:22


J.J. Wester
Email : j.j.wester1@home.nl
Home Page :

Geachte heer Dussen, Prachtig dat u een website over Oldelamer gemaakt heeft. Ik heb wat met dat dorpje omdat mijn echtgenote er vroeger gewoond heeft. Zij groeide op in en om een boerderij vooraan in Nijelamer (nu familie Hoekstra) Ze is een nichtje van Foeke Heida. Mooie pagina over hem trouwens. Ikzelf heb Oldelamer leren kennen in 1946 en trof daar toen een hechte een gemeenschap aan. Dat was kort na de oorlog en die hechtheid was volkomen nieuw voor mij en had daar toen als polderjongen totaal geen weet van. Mijn vrouw (Albertje Heida) heeft eerst drie jaar op de openbare lagere school in Nijelamer gezeten en daarna de achtjarige de basisopleiding op de lagere school van Oldelamer afgemaakt. Zo, nu heeft u een beetje een idee wie dit berichtje aan u schrijft. Met vriendelijke groet, de familie Wester


Date: 24/03/2006 12:24


Yvonne van der Broek, Oldelamer
Email : yvonnevdbroek@hetnet.nl
Home Page :

Hallo Hank, Na nieuwsgierig te zijn geworden door het artikel in de Stellingwerf van deze week eindelijk jouw website eens bezocht. Het is een prachtige site met prachtige foto's en veel interessante, maar vooral ook leuke informatie! Oldelamer komt op deze manier in een prachtig daglicht te staan. Wij wisten natuurlijk al dat we midden in een veelzijdige, bijzonder mooie omgeving woonden, maar nu kunnen we ook verre vrienden door verwijzen naar www.oldelamer.info! Onze complimenten. Hank, misschien is het ook eens leuk om foto's van de Scheene te plaatsen...Ook vlak bij huis. Veel succes verder met de website! Groeten, Kees, Yvonne, Janine & Robin van der Broek 


Date: 22/03/2006 22:48


Johan Zwart, Arnhem
Email : johan.zwart@hetnet.nl
Home Page :

Beste Hank, via Maurice, die ik overigens nog best regelmatig zie, ben ik achter de url van je website gekomen. Ik was al een tijdje aan het "Google'n" naar je, maar ik kon je niet terugvinden, want je alter ego was bij mij niet bekend, hahaha! Hoe is het met je Hank? Met mij en m'n gezin in ieder geval prima. Mijn complimenten trouwens voor je website! Als ik niet beter zou weten, dan zou je toch werkelijk denken dat je een originele,
geboren én getogen Oldelamer bent. Ik maak hier in ieder geval op dat je het erg naar je zin hebt daar in het noorden. Maar gaat je gedachte nog wel eens uit naar de Achterhoek en Arnhem (my hometown)?

Groetjes en hopelijk hoor ik gauw van je,

Johan & Agnes

Date: 21/03/2006 17:14Allard en Petra van der Wal, Oldelamer
Email : avandewal@zonnet.nl
Home Page :

Hallo Hank, Allereerst de complimenten voor je prachtige site, met mooie foto’s. We vonden het erg leuk dat wij als kersverse inwoners van Oldelamer, gelijk al op de site staan, n.l. onder het kopje natuurijs. De foto's en zelfs het filmpje zijn al door veel familieleden bekeken. Het leuke is dat wij veel familie in Canada hebben die hun roots in Oldelamer hebben. Het zijn emigranten van de jaren vijftig die hier geboren zijn. Voor deze mensen is het helemaal prachtig om op deze manier even nog in hun geboortedorp te kunnen kijken. Ook de foto’s van het schaatsen achter een houten stoel deed bij sommige familieleden daar, oude herinneringen boven komen. Dat zie je natuurlijk nergens meer. We zullen met regelmaat even terugkeren op je site, om te kijken of er weer wat nieuws op staat. Dus ga zo door Hank!. Vriendelijke groeten, Allard, Petra, Bram, Merel & Maarten van der Wal

P.s. Je schrijft bij één van de foto’s dat het inwonertal van Oldelamer 215 was, en nadat wij gekomen zijn, het er 219 zijn. Ik heb het op verschillende manieren uitgerekend maar kom steeds weer op 220. Hoe kan dit?

Noot van Hank: Ik reken als volgt. De vorige bewoonster, mevrouw Gnirrep is vertrokken; is 215 (-1) plus jullie (+5) is 219. Op de officiële website van Weststellingwerf staat nog steeds 215 inwoners. Ik zal de burgemeester, trouwens ook een regelmatige bezoeker van deze website, eens mailen!

Noot 2: Je zal het niet geloven. Maar ons bewonersaantal op www.weststellingwerf.nl is op 6 maart 2006 aangepast naar 219!

Date: 05/03/2006 21:53


Magda en Gert Hofland, 's-Gravenzande
Email : hofland2@kabelfoon.nl
Home Page :

Hank; dit is echt fantastisch! Wij zijn familie van Piet en Riet van den Berg. We kennen Oldelamer dus al 40 jaar. We genieten van je foto's. Wij voelen ons er altijd weer heerlijk! Groeten


Date: 03/02/2006 20:24


Kor Bonthuis, Heiloo
Email : kor.bonthuis@quicknet.nl
Home Page :

Hey Folks! Ook deze keer weer genoten van de schaats update op de Oldelamer website. Krijg nu toch bijna heimwee naar; 'It Haitelan'. Ik kwam op je site ook de naam van het plaatsje Langelille tegen. Ik heb onder andere op de afdeling buitenland van PTT Post, TPG Post nu TNT gewerkt. Daar gebeurde natuurlijk van alles. We verstuurden uiteraard post naar het buitenland, maar kregen ook de foutlopers weer retour. Zo kregen we herhaaldelijk post terug uit Frankrijk geadresseerd aan: Lange Lille (FR) De sorteerders dachten natuurlijk een (niet bestaand) plaatsje 'Lange' bij Lille in Noord-Frankrijk. Maar (FR) stond in dit geval niet voor Frankrijk, maar voor Friesland! Normaal kreeg retourpost strafport maar in dit geval niet. Wij zaten natuurlijk zelf helemaal fout! Het is maar goed, dat de postcode er nu is. Hank, ik zou zeggen 'We want more', dus ga zo door! Succes en hartelijke groeten vanuit West-Friesland, Kor.


Date: 31/01/2006 13:25


Grietje Cnossen, Heerenveen
Email : greatie2003@hotmail.com
Home Page :

Hoi Hank! Ik moest van mijn moeder deze site altijd nog eens bekijken (ook een beetje in het kader van mijn opleiding). Vind het echt goed. Heb voor een onderzoek verschillende sites moeten bekijken van dorpen in het noorden van Nederland. Jouw site is veruit de beste, vergeleken met die van andere. Ik kan me herinneren dat ik veel moeite moest doen om informatie van die kleine dorpjes los te peuteren. Dus ben zelf ook vaak op pad geweest om (samen met mijn leraar) dorpen te bezoeken. Hij kon mij veel vertellen over het ontstaan en het gebied waar dorpen liggen. Veel mensen begrijpen vaak de meerwaarde niet van hun 'eigen dorp'. Ik ben trots dat mijn geboortedorp zo'n mooie website heeft. Kan ik mijn vrienden buiten Oldelamer laten zien waar ik ben opgegroeid! Groetjes Grietje


Date: 25/01/2006 22:16


Jan Snijder, Oldelamer
Email : jsnijder1@planet.nl
Home Page :

Prachtig om te lezen over de buren Annie en Bert en zie echt uit naar je verhaal over de pastorie! Ben overigens ook wel nieuwsgierig naar de "historie" over mijn eigen huis, nr 72, achter Annie en Bert en over de waterloop naar de Tjonger ( de Ribbe??????) Compliment Hank en ga zo door! Jan Snijder


Date: 24/01/2006 13:06


Veronique van der Wal-Krijnsen, Oldelamer
Email : krijnsen.vd.wal@home.nl
Home Page :

Hoi buurman Hank, De site en vooral de foto's zijn gewoon weg prachtig. En dat is Oldelamer dus ook! Veel groetjes van Veronique


Date: 02/01/2006 20:10


Arno & Jozette, Lintelo
Email : arno en josette [arjo@hetnet.nl]
Home Page : n.v.t.

Hoi Hank en mevrouw Dussen niet te vergeten, de site is bijzonder indrukwekkend! De foto's op de nieuwe pagina "Bijna Winter" zijn dat eveneens. Ik kijk regelmatig op je website en heb al enkele keren trachten te mailen, maar dat wilde maar steeds niet. Sinds een week hebben we ADSL en dat werkt lekker. Nu kunnen we rustig surfen en jouw site in alle rust bekijken. Kom je nog wel toe aan werken buitenshuis? Prettige kerstdagen, een goede jaarwisseling en tot ziens, Arno, Josette, Bram en Heleen


Date: 18/12/2005 20:11


Jaap, Wolvega
Email : info@jaapkoelman.nl
Home Page :

Een goedenavond, ik las net een stukje tekst, dus vandaar dit berichtje in het gastenboek. Ik zag iets over frontpage op (http://oldelamer.info/tabs_onderaan/http://www.oldelamer.info/tabs_onderaan/_credits.htm) Maar het lijkt me dat je goed overweg kunt met het programma en dus geen support op dat gebied nodig hebt, want de site ziet er goed uit. (ook in Mozilla Firefox) Zelf gebruik ik Frontpage 2002, en kan redelijk met de basisdingen over weg. Maar zoals gezegd je website ziet er prima uit! vriendelijke groeten Jaap.


Date: 14/12/2005 19:51


Gijs Kraan, Nijelamer
Email : gijskraan@hccnet.nl
Home Page : http://www.kerargil.nl

Echt te gek, Hank, Net als Corry Nicolay heb ik deze website ook bij mijn favorieten gezet! Waar een klein dorp groot in kan zijn!!! Hartelijke groet; Gijs


Date: 03/12/2005 20:35


Connie Klijnstra, Bolsward
Email : klijnstra18@zonnet.nl
Home Page :

Hoi Hank, Ik zie nu wel dat ik er veel te lang over gedaan heb om naar je website te kijken. Het ziet er echt prachtig uit!! Het wekt direkt zin op om bij je op de koffie te komen en het allemaal eens in het echt te bekijken.. Alles staat ook erg leuk beschreven. Groeten, Connie


Date: 25/11/2005 12:53


Dick Schwarz, Amsterdam
Email : Dick Schwarz [dschwarz@com-all.nl]
Home Page :

Nou, ook deze oktober update is weer geweldig, Hank! Wat een leuke, informatieve website is dit toch. En nogmaals, wat een schit-te-ren-de foto's! Ik blijf natuurlijk een beetje een stads-klojo, maar ik heb toch erg genoten van de info, vooral van die mais-hakselaar. Groeten van huis tot huis, Dick


Date: 21/10/2005 21:42


Annie Dijkstra, Oldelamer
Email : edijkstra@hetnet.nl
Home Page :

Hallo! De pagina over ons huis en de tuin is heel mooi geworden, Hank! Nu zal het wel erg druk worden bij ons. Of niet natuurlijk :-(. Het zijn in ieder geval geweldige foto's van Oldelamer en omgeving. Ook die bij het pontje over de Tjonger. Groetjes -ook van Bert- Annie


Date: 19/10/2005 22:33


Wietsche Cnossen, Hoofdweg 31b Oldelamer
Email : cnossen1@12move.nl
Home Page :

Hallo Hank, Dit lijkt heel goed. Ik heb het nog niet allemaal precies gelezen. Maar ik ga er binnenkort nog eens goed voor zitten. Ik kan er nog heel wat van leren, denk ik. groeten, Wietsche


Date: 14/10/2005 12:36


Corry Nicolay,
Email : Corry Nicolay [corrynicolay@hetnet.nl]
Home Page : http://www.kleurrijkgeloven.nl

Hallo Hank! Ik heb de website bij mijn favorieten gezet en rustig bekeken.Grote klasse. Echt mooi en leuk om te zien en te lezen!!! Mooi ook over de kerk. Je bent echt heel compleet en origineel. Ik heb daar op dit moment weinig aan toe te voegen. Wel een leuk detail: Wij houden geen mis, maar een kerkdienst. Zie de tekst "bij bloemen die elke week aan iemand worden gegeven". Nogmaals, echt een mooie website !!!! Vrolijke groet, Corry Nicolay.


Date: 23/09/2005 19:27


Harry Bouman, Ter Idzard
Email : harrybouman@ter-idzard.nl
Home Page : http://www.ter-idzard.nl

Hank, Het is altijd goed voor een klein dorp om zich via het web te ontsluiten. Zo kunnen allen die geinteresseerd zijn in het wel en wee van het dorp geinformeerd blijven. Goed initiatief. Succes verder met het bijhouden en uitbreiden van de site. Namens de webmasters van Ter-Idzard.nl Harry Bouman.


Date: 23/09/2005 08:59


Hank Dussen, Oldelamer
Email : hank.dussen69@oldelamer.info
Home Page : http://www.oldelamer.info

Na (te) vele uren gepruts, bellen met de provider, backups terug zetten. Site opnieuw opbouwen, doet het gastenboek het weer. Ik heb opgeschreven wat ik precies gedaan heb, dus daar zou ik mijn voordeel mee moeten doen. (zucht!)


Date: 20/09/2005 11:31


Ed Vanhellemont , Antwerpen, Belgie
Email : Ed Vanhellemont [ed.vanhellemont@pandora.be]
Home Page : geen

Prachtige website Hank !!! Wordt door mij met zeer veel interesse gevolgd en ik denk dat je goed op weg bent om de "officiële” dorpskronieker van Oldelamer te worden (als je het al niet bent). Een zeer hartelijk en welgemeend Proficiat. Ed


Date: 11/09/2005 19:43


AnnaRienkje Soorsma, Oldelamer
Email : annarienkje@zonnet.nl
Home Page :

Zeer onder de indruk Hank. Kon de site even niet vinden, maar nu dus toch gezien! Groeten van AnnaRienkje


Date: 02/09/2005 19:34


Elly Bakker, Oldelamer
Email : ellyvansteenbergen@hotmail. com
Home Page :

Beste Hank; Een geweldige site, leuke schrijfstijl en h
éél bijzonder om over mijn eigen woonomgeving te lezen, gezien door de ogen van een ander. Ga zo door! groetjes elly

Date: 01/09/2005 14:42


Frits Doornenbal, Oldelamer
Email : FP Doornenbal [f.p.doornenbal@wanadoo.nl]
Home Page : http://www.delamers.nl/

Beste Hank. Ik heb nu eindelijk ook jouw site bekeken. Ziet er prettig uitnodigend uit !! Groeten Frits Doornenbal


Date: 31/08/2005 23:28


Alice Dussen, Velserbroek
Email : a.dussen@quicknet.nl
Home Page : geen

Wat een prachtige site heb je gemaakt! Ik ben echt een poosje bij jullie op bezoek geweest. Mooie foto's ook. Maar dat van die brandlucht hier in het westen is echt waar. Ik heb het ook geroken! Groeten van je tante!


Date: 26/08/2005 16:17


Jan Dussen, Amsterdam
Email : j.dussen@chello.nl
Home Page : geen

Goed gedaan jochie! Als de appel niet ver van de boom valt, herken ik zowel allure als maatschappelijke betrokkenheid. Groeten van ons beiden


Date: 26/08/2005 10:41


Hendrik, Shirley, Elsa & Aron, Vancouver, Britisch Columbia CANADA
Email : iwanttokeepthat@asasecret.ca
Home Page : none

Hello Hank!, Just looked at your oldelmer.info website. And to make a long story short; it looks very nice! Best regards; Hendrik


Date: 5/08/2005 21:32


Kor Bonthuis, Heiloo
Email : Kor.Bonthuis@quicknet.nl
Home Page :

Hé Hank, prachtige website! Ze hebben het in Friesland wel voor elkaar, zei Zus. Wat ziet het er prachtig uit, we wensen jullie veel leefgenot en alle geluk toe. Ik blijf de website volgen, hartelijke groeten Zus en Kor Bonthuis, Heiloo.


Date: 21/08/2005 13:39


Twee collega's, Leeuwarden
Email : grouwekat@hotmail.com
Home Page :

Hank, je bent geen hunk, maar je hebt wel talent! Je structuurbehandeling waar je over vertelde sloeg dan wel niet aan, maar deze site absoluut wel!!!


Date: 17/08/2005 16:42


Cor , Hilversum
Email : jcf@american-songbook.com
Home Page : http://www.american-songbook.com

Goeie genade, wat een mooie site! Smaak en creativiteit is toch maar een mooie combinatie als je die in je ziel hebt. Van jou hield ik al maar ik begin nu ook van geiten te houden en ... Oldelamer! De erepenning van het dorp kunnen ze wel alvast voor je oppoetsen. See you soon? Stay well, Cor PS: Rufus Wainwright is genoteerd.


Date: 12/08/2005 21:21


Maurice, Duiven
Email : laska1998@hotmail.com
Home Page : http://www.politie.nl

Allez man! Een geweldig mooie site. Volgens mij ben je er behoorlijk druk mee geweest (Ultimo-weken?). Ziet er strak uit en mooie foto's ook. Kortom: ED&PS (En Dit is ook een Prima Score!). Ik moet wel zeggen dat iedere keer als ik een update binnen krijg, ik toch even op je site kijk. Ik zal niet zeggen wie had dat nou gedacht, want je bent altijd al handig met computers geweest, maar ik vind wel dat je het heel mooi en netjes aangepakt hebt. Het is echt een leuke site geworden met mooie foto's en leuke verhalen in de Hank Dussen stijl (en welke stijl dat precies is..., het is een stijl met in ieder geval met de nodige dosis humor en gedrevenheid erin).Wil graag Oldelamer nog weer eens keer van dichtbij bekijken... Groeten uit Duiven


Date: 10/08/2005 21:13


Henk Dussen, Amsterdam
Email : henk.dussen@xs4all.nl
Home Page : http://www.xs4all.nl/henk.dussen

Deze site is natuurlijk een weerspiegeling van de maker. Perfectionistisch ;-) tot het op het bot. Als heel internet zo entertaining was als deze site, dan hadden we echt geen tijd meer om te werken. Alhoewel wat dacht u van wat rustgevende geluiden om het geheel een finishing touch te geven?


Date: 10/08/2005 20:15


HP, Almere
Email : hhprinsenbeek2@freeler.nl
Home Page :

Hank; erg mooi en leuke verhalen. Een must om te gaan bekijken deze website. Enig om te zien deze omgeving. Erg mooi. Wou dat ik jonger was dan kwam ik daar ook wonen. Groeten aan E. H.P


Date: 09/08/2005 19:46


Je weet wel GP (een verkorting niks Brabants) , Al-we-re
Email : GP890@planet.nl
Home Page : euh euh... een website heb (nog) niet, m'n dochters wel!!

Niks anders dan lof!!! Mooie plaatjes en mooie tekst en veel werk... Iets wat me op viel, elke keer wanneer je terugkeert naar de hoofdpagina blijkt te teller met één te zijn verhoogd. Tot ziens.


Date: 07/08/2005 20:47


Hank Dussen, Oldelamer
Email : hank.dussen69@oldelamer.info
Home Page : "http://www.oldelamer.info

Nou Hank, dit is het allereerste berichtje aan jezelf. Simpeler gastenboek bestaat er volgens mij niet. En deze heeft bovendien geen reklame banners. Kortom het is een test of je simpele gastenboek ook werkelijk doet van hij moet doen! Vast wel! Rest mij je veel succes toe te wensen met zowel de site als het nieuwe domein. Of zoals we vroeger, al of niet beneveld, op de societeit riepen: Jejofiat; Proficiat!  Mvg Hank.


Date: 07/08/2005 15:42


 

 


Powered by DreamCatchersWeb.com Free CGI Scripts