WELKOM BIJ HANKS FAVORIETE MUZIEK!

(Als hij meer tijd heeft, komt hij vast met een eigen internet radiostation...)

Je hoort 'Who Listens To Radio?' Door Sarah Vaughan

 

 

  

Klik op deze foto voor een vergroting!

SINATRA IN VEGAS. Daar is hij genoeg geweest in zijn leven. In november 2006 is er een box uitgekomen met nog niet eerder, in  Las Vegas opgeno-men materiaal. Hetgeen voor de verzamelaar maar één ding betekent; kopen! Het zijn vier cd's en een dvd. Het geheel is het ultieme voorbeeld hoe je de illegale kopieerders uitscha-kelt. Alles in een fraaie box, mooi vorm gegeven, in zeer aparte hoesjes én samen met een prachtig boekwerk.

Maar het interessantste staat natuur-lijk op de schijfjes zelf. Op de dvd staat een complete TV show uit 1978 waar-van de echte verzamelaars tot nu toe slechts twee songs hadden. De audio cd's zijn ook iets aparts. Met name de eerste twee cd's. De eerste is uit 1961 en Sinatra heeft dan een repertoirelijst die hij later helaas nauwelijks zal doen. Op cd 2 staan niet eerder gebruikte op-names voor de beste live registratie die Sinatra ooit maakte; Met Count Basie, ook in The Sands Hotel.

Klik op deze foto voor een vergroting!

EEN ONMOGELIJKE KEUZE.  Dat is wat rondgaat  in de hersenpan van Hank. James Taylor is namelijk al dertig jaar één van zijn allergrootste helden. Onlangs meldde een longtime Sinatra vriendje dat hij het toch wel een beetje gek vond dat James Taylor niet op deze pagina voorkwam. Klopt helemaal Michel! Maar wat kies ik? En welke CD? 'In the Pocket', 'BSUR' (Letters uitspreken als Engelse woorden), 'JT' 'October Road', 'Dad loves his Work' en 'That's Why I'm Here'? Hank kiest voor een song van 'Hourglass' uit 1997. Moeiteloos verkocht Hank destijds een aantal officiële cd's aan collega's in Leidschendam, die toen nog nooit van hem gehoord hadden. Hij kiest 'Enough To Be On You Way' Een prachtig pareltje, waar ook uitstekende videoclip van bestaat ...
 

 

Klik op deze foto voor een vergroting!

DIANA KRALL  heeft weer een prima cd uit. 'From This Moment On' is de titel. Er staan veel door Ella Fitzgerald en Frank Sinatra vertolkte songs op. Een aantal zuurpruimen in de States noemen haar sinds kort 'Diana Kruel'. Er zijn namelijk drie verschillende versies van de cd uitgebracht. In Europa met de bonus track 'Boulevard Of Broken Dreams' in de States twee verschillende met twee andere bonustracks. Inderdaad als je Krall fan bent, ben je even in de aap gelogeerd. Maar de Cd zelf is er niet minder om. Naast de songs die Sinatra en Fitzgerald bekend maakten, ook songs als 'Isn't it a Lovely Day' van songwriter Irving Berlin. Hij schreef het in 1935 voor Fred Astaire, die het voor het eerst zong in de film 'Top Hat'. Naast de gestopte trombone hoor je een heerlijk Louis Armstrong trompetje ...
 

 

 

Klik op deze foto voor een vergroting!

 

 

 

 

 

BRAD PAISLEY  is een naam die hier weinig muzikale lichtjes zal laten branden. Het genre is Coun-try/pop. Niet alles vind ik goed maar een aantal stukken zijn echt fenomenaal.  Onder de 1e button zit een mooi duet met Alison Krauss; 'Whiskey Lullaby' (rechts op de foto)


 

Klik op deze foto voor een vergroting!

ALISON KRAUSS & The Union Station. Alsof er een engeltje je van een wolk toezingt. Hank verlangt absoluut niet naar dat moment, maar heeft wel zo'n beetje alles van deze groep. De CD's en DVD's De song met Brad Paisley was een eenmalig iets. The Union Station is haar vaste begeleidings-groep. Oorspronkelijk was ze slechts de violiste, maar bleek ook nog een nachtegaaltje te zijn. Het wordt Country & Western genoemd maar wat hem betreft dan wel hele toegankelijke! 'Stay' was de allereerste song die Hank ooit van haar/hen hoorde. Toegankelijk en muzikaal zijn de steekwoorden. Breed getalenteerde muzie-kanten, die ook een fragiel geluid kunnen neer-zetten. Het heeft weinig uit te staan met de traditionele Nashville sound. Het was haar eerste solo cd. Op oudejaarsdag 2000 hoorde Hank haar voor het eerst en was onmiddellijk verkocht.
 

Klik op deze foto voor een vergroting!THE CARPENTERS. Het geluid van Richard & Karin Carpenter werd in de jaren '70 ten onrechte vaak afgedaan als platte hitparade muziek. Karin Car-penter beschikt echter over een volstrekt uniek stemgeluid dat door sommigen als oppervlakkig en koel wordt ervaren en door weer anderen als het toppunt van erotiek. Haar stem leent zich in ieder geval het best voor ballads getuige bijvoor-beeld haar fantastische versie van 'A Song For You' van Leon Russell van de gelijknamige lp/cd.

Het duo omringde zich met vakbekwame musici. Dat was in die jaren lang niet altijd een normale zaak. Gitarist Tony Poluso mag in dat verband niet onvermeld blijven. Hank heeft ontelbare keren 'luchtgitaar' gespeeld op de lange solo van 'Goodbye To Love' Een zeer herkenbaar, wat ingehouden maar toch ruig boostergeluid. Eind 2008 toert er onder de titel 'Top Of The World' een  musical over Karin & Richard door Nederland.
 

 

JACKSON BROWNE SOLO ACOUSTIC VOL 1 Het is de eerste cd van Jackson sinds zijn intrede in de Rock and Roll Hall of Fame in maart 2004. Het is ook zijn eerste live cd sinds 1977 (multi-platinum album 'RUNNING ON EMPTY') Dit eerste acoustisch live album is gewoon verbijsterend goed. Hij is relaxed, een goede instrumentalist, humorist en vooral een sublieme singersong-writer. Het heeft dezelfde impact van een solo optreden ik ooit samen met mijn broers in 1995 in Carré heb mogen aanschouwen én beluisteren . De geluidskwaliteit van dit geregistreerde optreden is bijzonder goed. Je hoort 'Fountain of Sorrow' hoort de live versie van een favoriet van Hank, van de 'legadarische lp 'Late for the Sky'. Het eerste solo optreden van Jackson in Nederland was in 1977 bij het verschijnen van 'The Pretender' Uiteraard wa-ren Hank, Els en zijn broers Nils & Henk daar ook bij. En Gerard van Delft niet te vergeten...  
 

 

WELCOME TO THE CLUB - MEL TORMÉ De man is helaas niet meer bij ons.  Onlangs schreef Hank over de 'The Velvet Fog' op 'The Voice' een besloten Sinatra emailclubje:  ... Nat King did it probably too, but the song I'm talking about was written by Mel Tormé in 1958. Ernestine Anderson did the first rendition of it. It very cynical and I'll never forget the moment that I heard the verse for the first time. It made me smile for hours. Tormé himself recorded it in July 1961 London with Wally Stott (arranger). Who also did a great arrangement of the legendary Christmas Song. Yes indeed, Those roasting chestnuts again! Both songs original released on the verve lp 'My kind of Music'. But for the 'musical cynical pleasure' of the visitors of this site, you can listen to it right now!
 

 

EEN JONGE HELD. Maar eerlijk gezegd, hoorde deze al een tijdje tot mijn favo's. Jamie Cullum heet hij. Eén van mijn beste vrienden reageerde ooit op zijn naam met: "Dat is toch niet die idioot als een gek op een piano staat te dansen? Jamie heeft inderdaad een ritme act, waarin hij de piano als slaginstrument ge-bruikt. Maar dit kleine mannetje is tot méér in staat.  Hij speelt virtuoos en zingt in een geheel eigen stijl. Maar het meest belangrijke: Jamie brengt op onnavolgbare wijze jazz en pop bijeen. Dat hebben velen voor hem geprobeerd, maar dat is hem echt gelukt. Jazz met een popgeluid of pop met een jazz geluid, zoals je wilt. Ik zag hem vorig jaar toevallig tijdens een tv uitzending bij Barend en Van Dorp en was onmiddellijk verkocht. September 2005 kwam zijn Cd  'Catching Tales' uit. Ook van hem  één song. 'My Yard'. 
 

 

Klik op deze foto voor een vergroting! DE PANORAMAFOTO BOVEN is van Hank. Gescho-ten op een zwoele zomeravond, met een strak blauwe lucht, Hank kijkt naar buiten en daar is 'tíe, de meest bezongen sateliet van ons zon-nestelsel. Het is het juiste beeld om je in de stemming te brengen om de nieuwe held, singersongwriter Rufus Wainwright aan je voor te stellen. Als je op het knopje van de mediaplayer klikt, hoor je 'Tiergarten' van zijn laatste cd; 'Release The Stars' uit 2007. eE muziek van Rufus blijkt niet voor iedereen licht te verteren. Dat komt waarschijnlijk omdat het niet zo obligaat klinkt. 'Tiergarten' is gewoon een liefdesliedje. Inspiratie: Duitse vriend, Ber-lijn, dierentuin. Inmiddels zijn er vijf Cd's en en twee DVD's en Hank heeft ze allemaal op de plank. Dat zegt natuurlijk vooral iets van de inhaligheid van de heer Dussen, maar ook iets van de kracht van Rufus. Maar oordeel zelf...
 

 

FRANK SINATRA. Degenen die Hank Dussen persoonlijk kennen, weten dat Frank Sinatra een hele aparte plaats in zijn leven heeft. Zonder overdrijven heeft Sinatra Hank's le-ven in de jaren 1980 & begin '90 totaal op z'n kop gezet. Los van dit persoonlijke as-pect voor Hank, had Sinatra een hele bijzon-dere kwaliteiten die hem nog steeds uniek maakt in de Amerikaanse muziek geschie-denis. Allereerst z'n stem, de verstaanbaar-heid, de relaxedheid en ogenschijnlijk ge-mak waarmee hij een breed scala aan mu-ziekstijlen beheerste. Zelfs voor elke stem-ming had Sinatra een breed euvre. En dan de veelzijdigheid; hij was acteur, radio perfor-mer, maar vooral zanger. Onder het audio-knopje vind je een korte eigen montage van vier verschillende Sinatra versies uit '56, '61, '42, '62 van 'Night & Day' geschreven door Cole Porter. Sinatra heeft ruim 1600 ver-schillende songs opgenomen. Maar alleen over 'Night & Day' al, kun je moeiteloos én attractief een programma van een uur ma-ken. Dus luister gerust, maar kijk wel uit voor dit goedaardige virus!

 

Mochten de liedjes je belangstelling hebben gewekt; de officiële websites van de dames en heren zijn:

http://www.jamestaylor.com

http://dianakrall.com

http://www.alisonkrauss.com

http://www.bradpaisley.com

http://www.jacksonbrowne.com

Mel Tormé - Wikipedia, the free encyclopedia

http://www.carrieunderwoodofficial.com

http://www.jamiecullum.com 

http://www.rufuswainwright.com

http://www.franksinatra.com

Toegift

 

 


Copyright ©2007 Hank Dussen Productions, Oldelamer