WINTER IN Ffff... VRIESLAND!

 

 

   

Je mag hier namelijk maar 60 kilometer rijden! JA, JE ZIET HET GOED! Een Dodge Pickup truck in het winterse Oldelamer.   Ik zag er vandaag maar liefst twee. Een witte en deze. Als je nu het geluid op je computer aan hebt staan, hoor je Country & Western klanken. Die passen helemaal bij dit beeld vind ik. Het is een eigen montage dus ik noem het 'Country & Northern'. Het mag dan koud zijn, het leven gaat, ook hier, gewoon door. Hiernaast de Hoofdweg ter hoogte van de boerderij van Marrie Oosting. Insiders weten dat het vrijdag is. De vuilnisbakken staan namelijk buiten. De meesten hebben nog een oude sticker. Dat is een verbodsbord met max 80 kilometer erop. Maar het is al een hele tijd maximaal 60 op de Hoofdweg. De ideale smoes dus als je een keer aangehouden wordt voor te hard rijden.    Klik op de foto voor een vergroting van de Hogeweg en de kilometerborden!

 

Klik op deze foto voor een vergroting!

KERKEWEG In de richting het oude fietspad naar Oldetrijne. Er gaan geluiden op om het fietspad van Oldelamer naar Oldetrijne, weer in in zijn oude glorie te herstellen. Lijkt mij een lastig verhaal. Vooral voor de boer-eigenaar die z'n weilanden in tween moet laten delen. Maar het vergezicht is er niet minder om.

Klik  op de foto voor een vergroting van de Kerkeweg!

 

 

 

Klik op deze foto voor een vergroting!

KERKEWEG  Maar nu de andere kant op. Tussen nummer 12 en 16. Nummer 14 bestaat niet. Ik weet niet waarom eigenlijk. Ik heb al vaker uw/je reactie via de website gevraagd en dat is gelukt. Dus ik stel de vraag maar op deze manier. Waarom bestaat nummer 14 niet? Heeft daar vroeger wel een huis gestaan dat is afgebroken? Konden ze slecht tellen vroeger? Zijn ze aan twee kanten van de Kerkweg aan het nummeren geslagen? Ik hoor het graag!

Klik op de foto voor een grote versie van de tweede foto van de Kerkeweg!

 

 

Klik op deze foto om de paarden wat beter te zien!

PAARDEN IN DE SNEEUW Ik vind het een prachtige plaat door de leegheid van landschap, maar ook door het het contast. De zwarte Friese paarden tegen de witte sneeuw. De stadse bezoekers op deze website zullen nu ongetwijfeld 'Oh wat zielig!' roepen, maar het valt best mee. Deze Friese exemplaren hebben een hele dikke jas en staat 's-winters altijd buiten. In weer en wind. Het mooie is dat ze nog nt in de zon staan, wat verderop is hij weg. Op de achtergrond zie je de contouren van Wolvega. Links een kerk, rechts de molen, waarin de oudheidskamer van Weststel-lingwerf gevestigd is. Klik op de foto voor een ingezoomde versie!

 

Klik op de foto voor grote versie!

NU VAN DICHTBIJ Maar niet heus. Dit zijn twee andere exemplaren. Ze gedragen zich rustig en zijn benieuwd wat ik kom doen. Ze wroeten allebei tussen de sneeuw naar hun voedsel; het gras, vandaar hun witte snuit. Ook voor deze foto geldt; erop klikken dan zie je een grote beeldvullende versie. Iets later genomen, maar wel grappig om te zien. Ze hebben iets slungelachtigs. Vooral het paard rechts met z'n bruine manen. Dat klopt ook volgens de eigenaar. Het zijn jonge hensten. Maar oordeel zelf.

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!

 

EEN ANDER DETAIL. Een mooi bevroren stukje sneeuw, bovenop een paaltje. Het is net een pluisje of een marshmallow. Je weet wel, zo'n zacht 'spekkie' achtig schuimding. Deze is ook eetbaar. Niet zo zoet, wl lekker 'cool'! Weet je niet wat ik bedoel? Klik op deze link

 

 

 

 

 

 

BOERENKOOL (Ik had eerst boerekool geschreven, maar ons lezerspanel was er weer als de kippen bij om mij op deze omissie te duiden...)  :-)

Boerenkool is zo'n beetje de enige groente die nog eetbaar n in afwachting van con-sumptie op de tuin staat. Prei, rucola en veldsla en kruiden staat er ook nog, maar dan heb je het toch echt wel gehad. Aardig fotootje. Het zijn nt een soort groene smurfmannetjes met die witte mutsjes! Enfin, de groeten van Vader A...

 

 

Bekijk zelf het pak sneeuw van bijna 30 centimeter! (03-2005)

IMPOSANT. Dit pak sneeuw. Deze n de volgende sneeuw foto heb ik met mijn vorige kamera in de vorige winter gemaakt. Maar dat was ook in 2005. Op 2 maart om precies te zijn. Nederland lag helemaal plat die dag. Ik ook trouwens. Ik had er heimelijk jaren op gewacht sinds ik buiten woon. Naar je baas bellen met de mededeling dat je ingesneeuwd bent en vandaag ECHT niet kunt komen... Het gevoel van lekker niksen was trouwens erg snel weg. Wat dacht je van sneeuwruimen? Daar ben ik toen nog flink druk mee geweest en bleek het toch nog een zware werkdag...

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!

 

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow!

HET LIJKT NET EEN ZWITSERS CHALET. Maar het is n van de geitenstallen buiten. Het pak wat erop ligt is exact 31 centimeter. Ik heb het die dag zelf met een rolmaat na gemeten. Via onderstaande link zie trouwens een ander tafereeltje; een onder gesneeuwde picknicktafel. Ik zeg het er maar even bij anders herken je hem misschien niet!

Klik op de foto voor een beeldvullende versie!

 

 

 

UITHANGBORD. Tenslotte dat unieke uithangbord van de familie Oosting op de Hogeweg 35. Wat mij betreft het origineelste bord uit de buurt. De meeste veehouders hebben zo'n gewoon rechthoekig bord. Helemaal niets op tegen, maar hier is toch echt iets heel bijzonders van gemaakt!

Lees alles!

 


Copyright 2005 - 2015 Hank Dussen Productions, Oldelamer