FREQUENTLY ASKED QUESTIONS/VAAK GESTELDE VRAGEN

 

 

   

VRAAG   1. WAAROM HEB JE DE WEBSITE NIET GEWOON WWW.OLDELAMER.NL GENOEMD? 

VRAAG   2. ALS IK MET GOOGLE "OLDELAMER" INTIK, KRIJG JULLIE NIET TE ZIEN. HOE ZIT DAT?

VRAAG   3. JE GASTENBOEK WERKT NIET!

VRAAG   4. DIE KORTE MUZIEKJES, WAAR HEB JE DIE VANDAAN?

VRAAG   5. WELKE CAMERA GEBRUIK JE?

VRAAG   6. WELK PROGRAMMA GEBRUIK JE OM JE WEBSITE TE BOUWEN?

VRAAG   7. HEB JE DE LAYOUT VAN JE WEBSITE ZELF BEDACHT?

VRAAG   8. IK HOOR NU OOK STATEMENTS, KORTE INTERVIEWS, HOE MAAK JE DIE? 

VRAAG   9. DE VIDEO- AUDIO PLAYER -QUICKTIME- WERKT NIET BIJ MIJ!

VRAAG  10. HOE HEB JE DAT MOOIE FOTO OVERVLOEI EFFECT GEMAAKT?

VRAAG  11. IK ZIE WEL EEN BEZOEKERSTELLER, MAAR ZIE GEEN WEBSITE STATISTIEK ICOONTJE? HOE HOU JE JE STATISTIEKEN BIJ?

VRAAG  12. MET MICROSOFT INTERNET EXPLORER 7.0 ZIET HET LETTERTYPE ER SLECHT LEESBAAR UIT!
HOE PAS IK DAT AAN?

VRAAG  13. SINDS ENIGE TIJD VERSCHIJNT ER EEN GRIJZE RAND RONDOMACTIVE-X ONDERDELEN. HOE KRIJG IK DAT WEG?

VRAAG  14. TIJDENS HET SURFEN KRIJG IK EEN FOUTMELDING; KLIK HIER ALSU EEN ACTIVE-X BESTURINGSELENMENT OP DEZE WEBPAGINAWILT UITVOEREN. HOE KRIJG IK DAT WEG?

VRAAG  15. UIT WELK LIEDJE KOMT DIE PRACHTIGE KLARINETSOLO ALS JE OP DE OPENINGSPAGINA VAN DE WEBSITE KOMT?

 

   

VRAAG 1. WAAROM HEB JE DE WEBSITE NIET GEWOON WWW.OLDELAMER.NL GENOEMD? 

Helaas kon dat niet. Deze naam was al geclaimd. Beetje gek. Er bestaat namelijk geen actieve website die luistert naar de naam www.oldelamer.nl de url www.oldelamer.nl draait mee in een commercieel zoeknetwerk van plaats.nl. Die verdienen hun brood met reclame voor hotels, vakantie en toerisme en bedrijven. Niet erg spannend allemaal.

Gelukkig kun je bij de stichting SIDN Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, kun je opzoeken wie de eigenaar is. Volgens hun informatie is het domein actief (?) en staat het op naam van Geldersch Beheer, Kerkdijk 6  6576 CE OOIJ. Ik heb vervolgens een mail geschreven aan de contactpersoon, de heer R. Broekman. Ik vroeg mij af of de naam misschien te koop was. Ik kreeg het volgende nietszeggende antwoord.

Geachte heer Dussen, Hartelijk dank voor uw bericht. Namens de houder laat ik u hierbij weten dat de domeinnaam oldelamer.nl niet voor overname beschikbaar is. Vertrouwende u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
BliXem Internet Services,  Krisna Kool

Kortom: Oldelamer.nl is niet te koop, en er valt ook niet over te praten...

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 2. ALS IK MET GOOGLE "OLDELAMER" INTIK, KRIJG JULLIE NIET TE ZIEN. HOE ZIT DAT? 

Issue is opgelost. Sinds Pasen 2006 staan we plotsklaps op pagina 1 bovenaan. Vraag me niet hoe dit kan of hoe ik dit voor elkaar heb gekregen. Ik heb weken zitten klooien met de metacode. Maar niks hielp. Ik hoopte dat het een tijdelijk probleempje was als gevolg van de z.g. metacode van de website. Ik heb hem vele malen aangepast. Overigens als je "Oldelamer" intikt bij www.altavista.nl ,een zoekmachine die vroeger de enige, maar tegenwoordig in het verdomhoekje zit, staan we ook op de voorpagina evenals bij  yahoo.com; msn.com; en alltheweb.com. Alleen ilse.nl heeft nog moeite ons te vinden. Maar dat komt omdat de websitenaam niet op nl eindigt. Kortom ik vermoed dat mijn metacode inmiddels in orde is, maar dat er door de zoekmachines ondoorgrondelijke eigen  indexerings methodes  op na worden gehouden, die ook af en toer weer verandert.

Terug naar vragenlijst


 

VRAAG 3. JE GASTENBOEK WERKT NIET! 

Dat klopt wel en niet. Helaas heeft Hank hem om moeten bouwen met een indirekte e-mail invoermodule. Internet is leuk en soms ook niet. Er is sinds februari 2006 één of andere nerd die het leuk vindt het gastenboek met allerlei onzin vol te gooien. Maar we zijn de dader aardig op het spoor en weten in welke hoek we het moeten zoeken. Hank houdt zich ernstig aanbevolen voor je tips of suggesties op dit gebied. Mijn zeer beperkte (PERL) kennis blijkt helaas niet voldoende.

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 4. DIE KORTE MUZIEKJES, WAAR HEB JE DIE VANDAAN? 

De meeste van deze kleine miniatuurtjes komen uit de discotheek van Hank. Het zijn eigen montages. Ter wille van de laadsnelheid zijn ze in mono onder de pagina's gezet. Mocht je ze in stereo willen hebben, dan kan dat uiteraard geregeld worden. Slechts even een mailtje naar Hank en dan wordt het helemaal gratis voor je geregeld.

Terug naar vragenlijst

  

VRAAG 5. WELKE CAMERA GEBRUIK JE? 

Ik geef toe, niet bepaald één van de goedkoopste, maar lang niet de duurste. Het is namelijk een digitale compact camera. Als je hem vergelijkt met de rangorde in het betaald voetbal is het een topper in de 1e divisie. Maar ik ben daar bijzonder gelukkig mee en voor mijn gebruik meer dan voldoende! De eredivisie in dit werk zijn de digitale spiegelreflex camera's. Iets voor de professionele gebruikers en vaak drie keer zo duur. Hier de link naar een waardering uivan een fotovakblad. Chip Foto Video. Mensen die het weten kunnen.

Informatie over de camera

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 6. WELK PROGRAMMA GEBRUIK JE OM JE WEBSITE TE BOUWEN? 

In de zomer van 2005 las ik een artikel over NLH, een HTML editor voor dummies. Met websites had ik mij nog nauwelijks bezig gehouden, dus ik moest dit maar eens proberen. Oké het werkte, maar ik liep als spoedig wel tegen een aantal beperkingen op. Inmiddels werk ik met Frontpage 2003.  Gebruiksvriendelijk en veel mogelijkheden. Ook blijkt het vrij eenvoudig allerlei scriptjes in de bakken. Alleen het z.g. perl script voor het gastenboek stelt mij af en toe voor raadsels. Wil je ook beginnen met een website; mail of bel mij voor wat ervaringen. Die zijn echt niet allemaal hosanna, maar wel handig om te weten!

Informatie over Frontpage 2003

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 7. HEB JE DE LAYOUT VAN JE WEBSITE ZELF BEDACHT? 

Nee,  tot mijn spijt, helaas niet. De basis heb ik gewoon van internet geplukt. Wél helemaal legaal en gratis. Uiteraard ook een hoop zelf aan bijgewerkt, maar mijn html kennis is nog veel te beperkt en bovendien zitten er een aantal zeer geraffineerde gif plaatjes in verwerkt, waarvan ik de creatie kunst nog niet beheers. Iets voor mijn prepensioen, denk ik. Er is natuurlijk een nadeel is, als je template gebruikt. Er bestaan andere websites op internet die qua layout op de Oldelamer website lijken. Het is niet anders.  Hieronder de link naar de originele versie.

De originele template voor deze website

Terug naar vragenlijst

VRAAG 8. IK HOOR NU OOK STATEMENTS, KORTE INTERVIEWS, HOE MAAK JE DIE? 

Het toevoegen van de korte interviews, statements zoals je wilt, is een lang gekoesterde wens van Hank. In termen van multimedia voegt het volgens hem  een extra dimensie toe. Je hoort de mensen die wat aan het onderwerp toevoeven nu ook praten. Zie Oldetrijne deel 2. De interviews worden opgenomen met een Tascam Dr-1 in combinatie met een Elecrovoice E50b.

TASCAM DR 1 TEST IN EEN GERENOMEERD DUITS COMPUTERBLAD

Specificatie Electrovoice RE50/B

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 9. DE VIDEOPLAYER -QUICKTIME- WERKT NIET BIJ MIJ! 

De fabrikant van mijn kamera heeft -qua video output- gekozen voor z.g. MOV files. Dat heeft best een relatief goede beeldkwaliteit én houdt de bestanden klein. Dat is een zeer belangrijk pluspunt van dit formaat. Maar als je het bewuste filmpje niet ziet of alleen leeg kader ziet dan wel een gebroken Quicktime logo. Dan is dit gewoon een mooi verkoopverhaal, waar je niet vrolijk van wordt. Maar in bijna alle gevallen, betekent het echter dat; óf op jouw computer Apple Quicktime niet geïnstalleerd is, óf de software niet GOED geïnstalleerd is. Hierbij de link naar de laatste versie van deze software. Wil je on line hulp? Bel mij, als mijn nummer weet of mail mij je telefoonnummer dan bel ik je terug! 

Download QUICKTIME 7.5 StandAlone             (20Mb, genoeg voor de filmpjes)     

Terug naar vragenlijst

 

 

VRAAG 10. HOE HEB JE DAT MOOIE FOTO OVERVLOEI EFFECT GEMAAKT?

Mei 2006. Ik zag het effect op een fraaie foto- en andere dingen website van Alexander Band. Er zit veel Amsterdam in zijn www.majesticmoose.net Hij gaf mij de bron van dit fantastische effect door. Het is een javascript. Het is even een geduld werkje, maar het is mij gelukt het te implementeren, dus moet je jou óók vast lukken. Hoe je het allemaal doen moet én de noodzakelijke bestandjes zijn helemaal gratis downloaden via http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/

November 2006. Via onverwachte maar uitgebreide hulp uit Amerika is inmiddels ook een technische onvolkomenheid opgelost. Als je bij de standaard versie 2.02 het effect start en er staat een Quicktime filmpje in de buurt op de pagina, dan verdween het filmpje niet naar de achtergrond en bleef het irritant op de voorgrond dwars door de vergroting heen staan.  Eric Knickerbocker (Minnesota Usa) heeft dit probleem voor mij opgelost! Thanks Eric!

Terug naar vragenlijst

 

 

VRAAG 11. IK ZIE WEL EEN BEZOEKERSTELLER, MAAR ZIE GEEN WEBSITE STATISTIEK ICOONTJE? HOE HOU JE JE STATISTIEKEN BIJ ?

De bezoekersteller zegt wel iets, maar niet zoveel. 40% van de bezoekers komt namelijk niet via de hoofdpagina op deze website terecht. Ze zoeken via Google een bepaald onderwerp en komen dan op rechtstreeks die bewuste pagina uit. De teller telt dan niets. Maar mijn website provider, www.hosting2go.nl , heeft op de achtergrond een zeer uitgebreid informatiepakket draaien. Het heet webalizer. Je kunt op allerlei niveaus zien wat er per maand, per dag, per uur gebeurd. Hosting2go geeft heel veel webspace en veel dataverkeer plus domeinnaam voor weinig geld. Uitermate geschikt voor de kleinere websites zoals deze. Hank heeft 200-250 bezoekers per dag.

De informatie van Webalizer wordt elke 24 uur geüpdate. Ook de IP adressen van de bezoekers zijn zichtbaar. Ook hoe vaak ze langskomen en wat ze precies doen (hits per pagina) en wat veelvuldig wordt bekeken. Pure website marketing dus. Heb je belangstelling, laat het mij even weten. Er is geen geld mee gemoeid maar uit oogpunt van privacy van mijn bezoekers maak ik het voor de 'gewone' bezoeker niet zichtbaar. Kortom ik dacht in september 2006 10.000 bezoekers te hebben, maar toen ik de aantallen van webalizer optelde, bleek ik al ruim over de 17.000 te zitten!

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 12. MET MICROSOFT INTERNET EXPLORER 7.0 ZIET HET LETTERTYPE VAN DE WEBSITE ER SLECHT LEESBAAR UIT! HOE PAS IK DAT AAN?

Inderdaad explorer 7.0 heeft meer opties maar gebruikt een andere beeldtechniek voor de weergave; n.l. 'Cleartype'. Hoe zet je dat uit? Simpel. Ga naar Internetopties; geavanceerd; multimedia; vinkje uitzetten bij 'Altijd Cleartype voor HTML gebruiken.'

Terug naar vragenlijst

 

VRAAG 13. SINDS ENIGE TIJD VERSCHIJNT ER EEN GRIJZE RAND RONDOMACTIVE-X ONDERDELEN. HOE KRIJG IK DAT WEG?

Sinds enige tijd verschijnt er, zoals hier rechts afgebeeld, een grijze rechthoekige rand om de ActiveX onderdelen. Met de melding 'Klik hier als u dit besturingselement wilt activeren en gebruiken.' ActiveX onderdelen zijn video/muziek items op deze, maar óók op vele andere websites.

OORZAAK: De nieuwste IE-patch (Microsoft Internet Explorer) zorgt voor problemen met applicaties. Afgelopen week heeft Microsoft een update vrijgegeven via Windows Update die Microsofts juridische problemen met het Eolas-patent zou moeten oplossen. Na instal-latie van de update moeten ActiveX-objecten in webpagina's eerst geactiveerd worden voordat interactie tussen de gebruiker en het object kan plaatsvinden.

OPLOSSING: Hank Dussen is weer bezig met een oplossing, maar implementatie zal ver-moedelijk nog enige tijd kosten. Tot die tijd betekent dat op de Oldelamer website dat je twee keer moet klikken om een video/audio onderdeel te starten in plaats van één keer!

 

Microsoft INTERNET EXPLORER PROBLEEM IS OPGELOST!      

 

De melding 'Klik hier als u dit besturingselement wilt activeren en gebruiken.' is mede dankzij een 'prima voorzetje' van neef Peter en een perfect javascript van Apple (zie http://developer.apple.com/internet/ieembed prep.html weer opgelost. Althans op deze website. Ik werk namelijk met Quicktime de z.g. *.Mov files. Voor de Flash video gebruikers onder ons, die *.SWF files gebruiken is er ook een soort gelijke oplossing  van Adobe. (zie http://www.adobe.com/cfusion/knowledge base/index.cfm?id=7779d219 voor de uitleg en en op http://www.adobe.com/devnet/activecontent/articles/ devletter.html voor het javascript. Ook flashoplossing.nl heeft er inmiddels een pagina aan gewijd. Je zal het probleem voorlopig nog veel tegenkomen op Internet. Hank kwam wel een aantal websites tegen waar voor véél geld de oplossing werd aangeboden. Bij http:// webdesignsupport.nl  kost het slechts 70 euro per website plus 29,50 per object. Voor deze site zou dat, pak 'm beet, zo'n 400 euri's hebben gekost. Die kan Hank nu ergens anders aan uitgeven...

 

Terug naar vragenlijst

 

 

 

VRAAG 14. TIJDENS HET SURFEN KRIJG IK EEN FOUTMELDING; KLIK HIER ALSU EEN ACTIVE-X BESTURINGSELENMENT OP DEZE WEBPAGINAWILT UITVOEREN. HOE KRIJG IK DAT WEG?

 

 

'FOUTMELDING' TIJDENS HET SURFEN!                           

 

Ik krijg soms reacties over bovenstaande 'foutmelding' als je Microsoft Internet Explorer gebruikt. Op pagina's met een filmpje, zie je eerst bovenstaande melding, waar je eerst akkoord (OK) voor moet klikken voor je verder kunt. Het is geen foutmelding, maar de meldingbox vraagt je toestemming om een engine te starten. Het is ontstaan doordat de heren in Richmond door een bizarre rechtelijke dwaling een Explorer update hebben moeten uitvoeren, waar geen enkele internet gebruiker of webmaster op zit te wachten.

DE OPLOSSING: Installeer de gratis 7.X versie van Quicktime en die vervelende melding blijft weg.  Na installatie wél Internet Explorer afsluiten en opnieuw opstarten. De Pc opnieuw opstarten hoeft niet. Inmiddels is deze update op zes pc's op drie verschillende locaties getest en het werkt perfect!

Klik hier om de laatste QUICKTIME StandAlone versie te downloaden  Quicktime in combinatie met Itunes is onnodig. Als het allemaal goed gegaan is zie je dit infoscherm en het woord Pro extra als je een betaalde versie hebt.

De standalone versie (20 Mb) is genoeg om de filmpjes en muziek af te spelen. Eenmaal geïnstalleerd is het programma trouwens een stuk kleiner. Mocht het toch niet lukken, laat het mij even weten! Draait je computer nog op Windows'98, jawel ze bestaan nog, staat hier de versie die nog compatibel is met dit verouderde besturingsysteem is!

 

Klik hier voor de Quicktime versie dienog overweg kan met windows'98

 

 

VRAAG 15. DE KLARINETSOLO. Tijdens zijn korte carrière als producer van Amerikaanse muziek in Nederland stond Hank Dussen aan eind van een repetitiedag met zangeres Madeline Bell (Blue Mink, 'Melting Pot', Jesus Christ Superstar, geëerd met een lifetime acheivement award) onder het genot van een drankje de dag nog wat na te praten. Cole Porter's 'What is this thing called love' stond die dag op het programma voor Willem Nijholt. Madeline stond op en declameerde de regel met ingehouden dramatiek. Doordat ze het accent echter op 'called' legde in plaats van 'love', werd het een hele banale regel die voor grote hilariteit zorgde.

Hoe het ook zei, Frank Sinatra maakte er in 1955 met een kleine orkestbezetting én met de hulp van Nelson Riddle een prachtig dramatisch miniatuurtje van. Wel nog in mono maar precies zoals Cole Porter het voor ogen had ... Klik op onderstaande Quicktime player voor het hele liedje

 

Terug naar vragenlijst

Lees verder

 


Copyright © 2005 - 2016 Hank Dussen Productions, Oldelamer.