I N T E R E S S A N T E    L I N K S !

 

 

   

 

DIENSTREGELING BUURTBUS 108 

Wolvega-Oldetrijne-Langelille-Spanga-Oldelamer-Wolvega.

Klik op deze foto voor een vergroting!Sinds een aantal jaren rijdt de buurtbus naar Oldelamer via de Kerkeweg i.p.v. de Hogeweg verder naar Wolvega. De busmaat-schappij van deze buurtbus verbinding wisselt bijna ieder jaar :-)

De buurtbus rijdt alléén overdag op werk-dagen. De eerste bus vertrekt om 07.14 uur vanaf de bushalte Spanga/Scherpenzeel. Vanuit Wolvega vertrekt de eerste om 7.55 uur (de volgende pas om 09.37 uur) en daarna weer ieder uur. Om 18.37 uur vertrekt de laatste rit vanuit Wolvega en is om 19.23 uur weer terug in Wolvega na dit, toch wel, flinke rondje om de kerk.  Klik op het routekaartje voor een vergroting!  
   
                                 

                                         Of snel naar de OV9292 website:

                                                     Buurtbus

REGIONALE LINKS.

Weststellingwerf. De gemeente website van Weststellingwerf.

De Lamers Een website van Frits Doornenbal  over activiteiten                  voor én door de bewoners van de dorpen Nije- en Oldelamer; bij elkaar opgeteld delamers! We hebben dus een totaal andere invalshoek. Trouwens Frits en Hank zijn hele goede vrienden en geen concurenten!

Sonnega-Oldetrijne. Een nieuwe website van en over deze twee naburige dorpen.

De stellingwerven. Geschiedenis van de Stellingwerven en Noord-West Overijssel. Historische feiten en wetenswaardigheden van de vroegste tijden tot heden.

De Groote Veenpolder bestaat uit 6 dorpen met ieder hun eigen historie, bedrijvigheid etc. Langelille, Spanga, Slijkenburg, Nijetrijne en Munnekeburen.

www.ter-idzard.nl Een zeer veelzijdige website met een lange historie over zowel Ter Idzard als Nijeholtwolde. Een geslaagde digitale versie van de dorpkrant!

Wageningen Universiteit en Researchcentrum Uniek! Zes verschillende landkaarten over de grondsoorten in en om Oldelamer in verband met de ruilverkaveling in 1966.

Hisgis. Kijken op Friese landkaarten uit 1832 en nu!

De Pottenbakkerij van Nijelamer. Een webpagina van Gijs Kraan & Grieke Land,  Schipslootweg 1 in Nijelamer.

Kleurrijk geloven De website van Corry Nicolay, predikante van Oldelamer en Oldetrijne.

Daglicht  Een website over een zorgboerderij aan de Kerkeweg.

Boerderij Ruimzicht  Een webpagina over een toekomstige zorgboerderij aan de Kerkeweg.

Ooievaarsstation Spanga. Eén van de grootste ooievaarsstations in Friesland. Al jaren gerund door Anne en Thomas Maarssen.

Bruidshoeve Charlotte Sonnega  aan de Pieter Stuyvesantweg 40 te Sonnega (bij Wolvega) is een waar bruidspaleis. Eigenaresse en gastvrouw is Gea van Unen . Telefoon: 0561-499416

LenusvanderBroek Een aimabele pensionado uit Wolvega met een goed verhaal en fototoestel, die veel lokaal nieuws opsnort en publiceert in de regionale pers.

FRIESLAND.

Fryslânsite.com  (Prachtige foto site!) Het onderwerp van deze website is het landschap van Fryslân. Aan de hand van bodemkaarten en foto's wordt een beeld geschetst van de geschiedenis, de vele verschillende landschappen en de prachtige natuur in deze provincie. De kaarten vormen het hart van de site. Door hier op te klikken kunnen naast de foto's van alle dorpen en steden ook vele landschappen worden gevonden.

0561 startpagina. is een populaire startpagina over deze regio. In de rubriek  Weststellingwerf On Line' zijn er links naar de websites van dorpen in de regio opgenomen. Kun je een beetje vergelijken wat zij doen. Oldelamer.info staat er ook tussen. Als kleine tegenprestatie doet Hank hetzelfde op zijn link pagina.

Buienradar. Het actuele weer in Noord Nederland. De brondata komt van het KNMI. Het KNMI heeft een radarstation in Den Helder en in de Bilt staan. De waarnemingen van deze twee stations worden gecombineerd tot één waarneming.

 

 

DIVERSEN.

Vogelbescherming Nederland Informatie over het vogelhut bij het Brandemeer in Oldelamer.


The Oldie Station  Dit is een gratis te beluisteren Nederlands muziekstation. Het wordt gerund door een goede vriend van Hank. Vaktechnisch en qua muziekkeuze verdient het meer aandacht dan het nu nog krijgt...

 

GRATIS SOFTWARE. En goedgekeurd door Hank.

HackerWatch. Kunnen ze bij inbreken of niet? Gratis test of je firewall wel goed werkt. HackerWatch is een online gemeenschap waar internet-gebruikers informatie kunnen rapporteren en delen om beveiligingsbe-dreigingen en ongewenst verkeer te blokkeren en te identificeren.

Spyware Blaster. Gratis goedwerkend anti spyware programma.

Teamviewer is een gratis en veilig. Er bestaat allerlei software waarmee u op afstand een pc elders op aarde kunt bedienen. Da's handig wanneer u vanaf uw eigen werkplek iemand moet helpen bij een computerprobleem. Het instellen van die software is met al die firewalls en routers van tegenwoordig echter steeds lastiger geworden. Met Teamviewer bent u in één klap van die moeilijkheid af. A en B starten beiden het programma, B nodigt A uit en geeft de code door die het programma aanmaakt, A logt met die code in bij B en vervolgens krijgt A het bureaublad van B te zien en kan hij diens computer overnemen. En dat allemaal zonder enige instelling!

Mediamonkey is ook gratis. Catalogiseert meer dan 50.000 CD's, OGG, WMA, APE, MPC en MP3 audiobestanden zonder de PC te vertragen.Synchroniseert moeiteloos de informatie tussen de muziekbibliotheek en je draagbare audio-apparaten. Makkelijk in te vullen tags, missende informatie wordt via Freedb en het web opgezocht. Structureert je bestanden automatisch verplaats en hernoem ze volgens de taginformatie. Slaat CD's op in OGG, MP3 en en WMA bestanden. Converteert bestanden naar andere formaten met de Audio Converter. Creëert (automatische) afspeellijsten of een audio-mix om elk denkbare gelegenheid van muziek te voorzien
Gebruikt Winamp als externe speler of gebruik Winamp plugins voor de interne speler. Beluister MP3's en andere audiobestanden aan hetzelfde volume, ook als deze onderling sterk verschillen....en heel wat meer...

Irfanview. Klein én gratis foto en film alleskunner.
 

Totalcommander. Het gratis én ideale alternatief voor Windows verkenner.

Screenpresso. Gratis uiterst handig én toch uitgebreid printscreen tooltje
 

 

 

 

Terug naar beginpagina

 

 


Copyright © 2005 - 2016 Hank Dussen Productions, Oldelamer.